lieLierse SK
kvoKV Oostende
Datum: 26/10/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Saini zorgt voor Oostends feestje in Lier
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Saini zorgt voor Oostends feestje in Lier
Foto: © SC

Fred Vanderbiest heeft gelijk gekregen. De coach voerde liefst 5 wijzigingen door aan zijn elftal en leidde Oostende zo naar de tweede zege van het seizoen. Met twee doelpunten deelde Siani een zware tik uit aan Lierse.

Robby Morren in Lier

Vanderbiest deed wat hij had aangekondigd: hij gooide zijn elftal helemaal door elkaar na de zware nederlaag tegen KV Mechelen. Geen Depoitre, Jonckheere, Dessaer, Canesin en Hempte meer aan de aftrap, Luissint, Lukaku, Mushekwi, Wilmet en Schmisser kregen opnieuw hun kans. Siani speelde centraal op het middenveld, Berrier kreeg een vrije rol. Bij Lierse nam Corstjens de plaats in van Farag en Yasser verving de geblesseerde Bourabia.

Bedroevende eerste helft
De openingsfase was veelbelovend met vooral Oostende dat al snel voor dreiging zorgde.Mushekwi had zijn coach al snel kunnen en ook moeten bedanken voor zijn basisstek. De Zimbabwaan mocht op doelman Goris afgaan maar de afwerking was niet goed.

Wat volgde was het vermelden niet waard. Geen van beide teams slaagde erin om drie goede opeenvolgende passes te geven. Van doelkansen konden de talrijk opgedaagde supporters de eerste 45 minuten enkel dromen.

De tweede periode begon met een huizenhoge kans voor aan beide kanten. Eerst kwam Vercauteren vlak voor Berthelin in schietpositie maar de bezoekende doelman kon nog net met het been redden. Kort daarna had Berrier kunnen scoren maar hij gleed naast de voorzet van Mushekwi.

Twee keer Siani
Lierse voerde de druk op en had veldoverwicht. De ingevallen Menga was de auteur van een mooi schot maar opnieuw redde Berthelin. De kustploeg kwam er regelmatig gevaarlijk uit en Lierse haalde opgelucht adem toen Mushekwi net naast trapte. Met nog een kwartier te gaan had Oostende zijn voorsprong dan toch beet. Berrier stuurde de net ingevallen Depoitre weg, Swinkels moest aan de noodrem trekken. De bal ging op de stip en de Nederlandse verdediger mocht gaan douchen. Siani faalde niet. (0-1)

Met tien man kon Lierse nog weinig klaarmaken en met nog vijf minuten te gaan, deelde opnieuw Siani de doodsteek uit. De goed ingevallen Depoitre haalde de achterlijn, legde op Siani en die deed de netten een tweede keer trillen. De 0-3 was nog dichterbij dan de aansluitingstreffer. In de slotfase trapte Wilmet nog op de onderkant van de lat.

Oostende doet zo een hele mooie zaak in het klassement en nadert tot op twee punten van Lierse dat zich stilaan weer zorgen moet beginnen maken.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Wils Thomas   90' 1
Goris Nathan 90' 1
Losada Hernan 90' 1
Corstjens Wouter 90' 0
El Sayed Ghaly Hossam   90' 0
Maciel Sousa Campos Wanderson 90' 0
Saïdi Karim 90' 0
Vercauteren Julien 79' 0
Swinkels Arjan   72' 0
Jääger Enar 60' 0
Yasser Ahmed 58' 0
  Bank G Beoordeel
Menga Dolly Doningos 32' 0
Hoefkens Carl 30' 0
Lindbergh de Sá Carvalho Bruno 11' 0
Berezovskiy Igor -  
Lambot Benjamin -  
Ahmed Farag Samir -  
Farssi Rachid -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Schmisser Baptiste 90' -
Luissint Xavier 90' -
Brillant Frédéric 90' -
De Schutter Niels 90' -
Siani Sébastien ⚽ ⚽ 90' -
Wilmet Jonathan 90' -
Lukaku Jordan 90' -
Berthelin Cedric 90' -
Berrier Franck 86' -
Mushekwi Nyasha Liberty 70' -
Van Imschoot Tom   59' -
  Bank G Beoordeel
Vass Ádám 31' -
Depoitre Laurent A 20' -
Foket Thomas 4'  
Dessaer Denis -  
Jonckheere Michiel -  
Coussement Niels -  
Dumesnil Jérémy -  
Herbeleef Lierse SK - KV Oostende

Vooraf