Datum: 26/10/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen wint slag om de Dijle na betwiste penalty
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Mechelen wint slag om de Dijle na betwiste penalty
Foto: © SC

KV Mechelen heeft in een hard bevochten slag om de Dijle de drie punten thuisgehouden tegen Oud- Heverlee Leuven. Het haalde zijn slag thuis na een betwiste penaltyfase. De Witte schoot de Maneblussers naar de veilige middenmoot, Destorme maakte het helemaal af.

Marc Van Den Noordgaete in Mechelen

Bij KV Mechelen verving Bateau de geblesseerde Van Loo op de linksachter. Kamavuaka vatte post op het middenveld. OHL startte met Bandalovski in de plaats van Buysens en zag tijdens de opwarming ook nog twijfelgeval Thompson uitvallen. Buysens kwam alsnog aan de aftrap.

Veel sfeer naast het veld, maar dat inspireerde de acteurs erop niet. Ruytinx probeerde het met een stuiter na afleggen van Kostovski, Mokulu mikte na een prima borstcontrole te ver naast. Het was wachten tot de 32ste minuut voor de vlam in de pan sloeg. Cordaro schilderde een vrije trap op het hoofd van Kamavuaka, De Congolese Duitser liet Bailly kansloos.

Elk één kans, elk één doelpunt

Malinois duwde door, maar een verre knal naast van Bateau liet het niet meer zien. Leuven nam over via Ruytinx - die net voordien zijn vijfde geel pakte na een fout op Van Dam. El Toro haalde de achterlijn, vond Messoudi, die tikte slim door naar Kostovski. De Macedoniër schoof aan de tweede paal makkelijk binnen.

De rust werd dus in extremis bereikt met een 1-1, nadat elke ploeg ook één kans afdwong. Efficiëntie heet dat, al dachten de 9.509 toeschouwers er wellicht anders over. Mechelen toonde zich alvast geïnspireerder na de pauze. Diabang probeerde het na een ren van 20 meter, maar mikte net naast. Kamavuaka kreeg op het penaltypunt de bal niet onder controle, waarna Ruytinx een Leuvense counter achter het doel van Pacovski mikte.

Copybook

Mechelen zette zijn overwicht na 62 minuten wel om in een tweede traefer. Cordaro vond via een Leuvens hoofd het hoofd van Kamavuaka. Een copybookdoelpunt van nummer één, want ook hier ontstond het uit een vrije trap. Leuven liet zich echter niet doen, Kostovski zette zich door. Biset veegde de schuiver voor de doellijn weg. Opnieuw Mechelen, Mokulu werd knap vrijgespeeld door Diabang. De spits talmde te lang waardoor Robson kon ingrijpen.

Penalty en rood

Het copybookscenario zette zich verder, ook voor Leuven. Kostovski lukte zijn tweede van de avond, dit keer nadat Geraerts hem vrijspeelde. Daarna was het de beurt aan Bailly om zich te onderscheiden op knallen van Cordaro en Destorme. Zeven minuten voor tijd hielp Bourdhouxe Mechelen een handje. Pettersson kreeg een penalty na een duel met Mokulu in de zestienmeter, rood voor de Zweed en 3-2 voor Malinois via De Witte vanop de stip. In de slotfase kreeg Robson ook nog zijn tweede gele kaart nadat hij aan het truitje van Mokulu bleef hangen. Destorme bracht tenslotte de 4-2 eindstand op het bord.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 6
Vandam Jerry 90' 6
Biset Maxime   77' 5
De Witte SethA 90' 7
Bateau Sheldon 90' 7
Van Damme Joachim 90' 7
Kamavuaka Wilson ⚽ ⚽ 90' 9
Destorme David 90' 5.5
Cordaro Alessandro A A   89' 7
Mokulu Benjamin 88' 7
Dialiba Diabang Boubacar 90' 7
  Bank G Beoordeel
Rits Mats 13' 6
Prodell Viktor 2'  
Iddi Abdul-Yakuni A 1'  
Michalski Seweryn -  
Biebauw Wouter -  
Van Tricht Wannes -  
Trajkovski Aleksandar -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' 5
Bandalovski Ivan 90' 6
Robson Severino da Silva     85' 4
Pettersson Tom   82' 5
Buysens Ludovic 90' -
Messoudi Mohamed A   88' 6
Van Goethem Kenneth 39' 6
Geraerts Karel A 90' 6
Ngolok Evariste 90' 7
Kostovski Jovan ⚽ ⚽ 90' 7
Ruytinx Bjorn   90' 6
  Bank G Beoordeel
Gislason Stefan 51' 6
Ogunjimi Marvin 2'  
Wijns David -  
Subasic Muhamed -  
Cerigioni Alessandro -  
Lenaerts Yves -  
Thompson Kenny -  
Herbeleef KV Mechelen - OH Leuven

Vooraf