Reactie Strafschopnemer De Witte: "Liet me niet uit lood slaan"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Strafschopnemer De Witte: "Liet me niet uit lood slaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Seth De Witte bracht vanop de stip KV Mechelen voor de derde keer op voorsprong tegen Oud-Heverlee Leuven. Derde keer goede keer, zo bleek. De Mechelse aanvoerder hield ondanks het tumult het hoofd koel en nam zijn verantwoordelijkheid op als aanvoerder.

Marc Van Den Noordgaete in Mechelen

"Ik ben heel blij met onze prestatie, deze zege en de manier waarop ze tot stand kwam", reageerde De Witte in de wandelgangen. "We wisten dat we vandaag voor een belangrijke wedstrijd stonden en hadden het gevoel dat de drie punten er constant inzaten, ook nadat Leuven tot twee keer toe gelijkmaakte."

Met de strafschop zette De Witte zelf de kers op de taart. Een betwiste fase, koren op de molen dus voor de tegenstanders. "Die probeerden me uit concentratie te brengen, maar ik was gefocust op die penalty. Ik moest mijn verantwoordelijkheid als kapitein opnemen en heb dit ook gedaan", beklemtoonde hij.

Niet blindstaren

Na Oostende was dit de definitieve aanzet tot de zes op zes die KV Mechelen nu bijeen voetbalde. "Als je twee matchen na elkaar wint kun je al naar boven kijken. Zo snel kan het gaan. Maar laten we ons daar niet op blindstaren, want het kan rap opnieuw keren. Het belangrijkste is dat we als team blijven presteren", besloot De Witte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties