Reactie Kamavuaka: "Kopte binnen, met de ogen dicht"

Marc Van Den Noordgaete
| 3 reacties
Kamavuaka: "Kopte binnen, met de ogen dicht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wilson Kavamuaka stond voor het eerst aan de aftrap bij KV Mechelen en dat hebben ze bij Oud-Heverlee Leuven geweten. De in Duitsland geboren Congolees kopte de 1-0 en 2-1 binnen, telkens na een vrije trap van Alessandro Cordaro. De nieuwe publiekslieveling Achter de Kazerne, zoveel is duidelijk.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

De gewezen speler van FC Nürnberg kwam in het elftal na de blessure van Anthony Van Loo. Sheldon Bateau schoof daardoor een rij naar echter, Kamavuaka vatte post op het middenveld. "Of het nu in de verdediging is of in het middenveld, het maakt me niet echt uit. Het is de coach die beslist, ik pas me aan omdat dit in het belang van de ploeg is", aldus de 23-jarige kleurling, die in het midden liet wat zijn beste positie is.

Als box-to-boxspeler overtuigde hij alvast wel. Niet alleen was de Congolees sterk in de duels, hij dook ook vaak voor het Leuvense doel op. Zijn twee treffers zijn dus zeker geen toeval. Telkens na een vrije trap van Cordaro, waar hij bij het eerste maar het hoofd moest tegenzetten om de tweede kurkdroog binnen te knallen. "Vooral die eerste vije trap van Alessandro was perfect, ik moest gewoon maar binnenkoppen. Met de ogen dicht", lachte Wilson zijn tanden bloot.

Niveau

Met zijn beresterke prestatie bewees hij alvast het ritme van de Jupiler Pro League te pakken te hebben. "Of het niveau hier hoger ligt dan in Duitsland, laat ik in het midden. Ik hou immers niet van dergelijke vergelijkingen. Het ligt immers aan jezelf of je dit kunt opkrikken of niet. Als dat lukt, kan dit alleen maar ten goede komen van het team. Want dat gaat dan ook op een hoger peil spelen", kwam de filosoof in Kamavuaka boven.

Fantastisch

De Mechelse supporters lieten het alvast niet aan hun hart komen, want zij hebben er met hun Kama alvast een idool bij. Dat bleek althans aan de uitgang van de mixed-zone, toen tal van fans hem toejuichten en om een handtekening vroegen. "De sfeer is hier fantastisch, het doet echt een plezier om voor een dergelijke aanhang te spelen. Deze overwinning dragen we zeker ook aan hen op", glunderde hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties