Vanderbiest vergevingsgezind: "Vroeger was ik te streng"

Vanderbiest vergevingsgezind: "Vroeger was ik te streng"
Foto: © SC

Fred Vanderbiest is na de winst tegen Charleroi zo goed als zeker van het behoud. En de coach is milder geworden, want ondanks zijn uitval van dinsdag richting Baptiste Schmisser gaf hij zijn verdediger ook tegen Charleroi een basisplaats.

Schmisser ging dinsdag in de bekermatch tegen Lokeren in de fout. Achteraf liet Vanderbiest doorschijnen dat hij de verdediger aan de kant zou laten, maar liet hem toch starten tegen Charleroi. En Schmisser beloonde zijn coach voor het vertrouwen met het enige doelpunt van de wedstrijd. "Goh, ik reageerde na de wedstrijd om een signaal te geven, maar deze week heb ik het met hem doorgepraat en ik besliste om hem vertrouwen te geven. In het begin van het seizoen heb ik misschien wat te snel gewisseld na een fout. Ik was misschien te streng."

"Baptiste heeft al een paar foutjes gemaakt die telkens afgestraft werden. Hij wil te veel voetballen, maar dat is de Franse school hé. Als hij dat afleert, kan hij met de vingers in de neus mee in eerste klasse. Daarbij, 95 procent van zijn wedstrijden waren top. Soms wil hij gewoon te veel voetballen", aldus Vanderbiest.

"We maken het verschil in de maanden januari, februari en maart"

Maar de goal van zijn verdediger laat hem wel toe om in alle rust toe te werken naar de belangrijkste match van het seizoen. Thuis tegen Lokeren kan immers de bekerfinale bereikt worden. "Drie jaar op rij maken we nu al het verschil in de maanden januari, februari en maart. Dat zijn onze maanden en ik hoop dat tegen Lokeren nog eens te bewijzen. Ik wil naar de Heizel."

En met 28 punten kan Oostende zich quasi zeker van behoud rekenen. "Nog twee puntjes. Met dertig punten kom je nooit in de problemen", knikt Vanderbiest. "De rechtstreekse tegenstanders verliezen vandaag punten en in de onderlinge confrontaties zijn we meestal de betere. Spijtig dat die anderen wel punten pakken tegen de grote ploegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties