Reactie Schmisser neemt revanche: "Frustratie van dinsdag weggespeeld"

Schmisser neemt revanche: "Frustratie van dinsdag weggespeeld"
Foto: © SC

Hoe je op vijf dagen tijd toch wat van hel naar hemel kan gaan. Baptiste Schmisser zat na de wedstrijd tegen Lokeren in zak en as omdat hij het tegendoelpunt op zijn naam mocht schrijven. Zaterdag scoorde hij het enige doelpunt dat Oostende quasi zekerheid over het behoud schonk.

Een doelpunt van goudwaarde was het en dat besefte Schmisser ook. "Het geeft ons ademruimte", lachte hij. "Zeven punten op Waasland-Beveren is toch al heel wat met nog zes wedstrijden te spelen. Voor de toeschouwers zal het waarschijnlijk niet groots geweest zijn. We hebben de wedstrijd gecontroleerd, maar vooraan de verkeerde keuzes gemaakt. Ovono deed op het einde nog twee cruciale reddingen en daarvoor moeten we hem bedanken."

"Naar finale of ik ga het mezelf aanwrijven"

Vorig seizoen was scoren voor Schmisser een normale zaak, want hij scoorde er tien. Dit seizoen was het nog maar zijn eerste. "De verdedigers in eerste klasse zijn ook van een hoger niveau. En ik heb een paar keer pech gehad: op de lat tegen Lokeren en een paar ballen die goed gepakt worden door de keepers. Toen ik vorig seizoen kopte en hij ging richting doel, ging de bal negen van de tien keer binnen."

De Fransman nam ook revanche voor zijn prestatie van dinsdag. Toen had hij het tegendoelpunt van Lokeren op zijn geweten. "Ik was gefrustreerd ja. Ik wou vandaag mezelf weer vertrouwen geven en dat is gelukt. Met die goal en met de nul te houden. Maar dinsdag wil ik absoluut voorbij Lokeren naar de finale. Anders ga ik het mezelf aanwrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties