Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht

Anderlecht won met 3-0 van Kortrijk

Anderlecht moest winnen of het verhaal van Besnik Hasi bij Anderlecht was voorbij. De Kosovaar moest dus rekenen op zijn spelers - Tielemans voorop - om zijn job te redden. En die waren deze keer wel op de afspraak. Er klonk ook geen valse noot in het Astridpark, met dank aan de concurrentie.

Het Astridpark kirde de eerste helft van plezier en dat hadden we al lang niet meer gehoord. En het was zelfs niet om de prestatie van de eigen ploeg, want die was goed, maar ook niet meer. Okaka had na zes minuten Anderlecht al op voorsprong gebracht met een mooi gekruist schot, zijn dertiende van het seizoen.

Leedvermaak

En paars-wit had via Acheampong nog een paar kansen op de dubbele voorsprong, maar de Ghanees liet het deze keer wel afweten in de afwerking. 'Fast Franky' stond wel elke keer op de juiste plaats, zoals bij de mooie assist van Tielemans, maar zijn schoten bleven steken op een paar flauwe opraapballetjes voor Keet.

Nee, het Astridpark had vooral leedvermaak omdat Standard na 45 minuten al 3-0 in het krijt stond in Mechelen en Zulte Waregem de laatste play-off-stek opeiste. Dat het bij elke stilstaande fase op de eigen helft bibberen en beven was, dat vergaten ze gemakkelijkheidshalve.

Andere resultaten en optimisme

Ongelooflijk hoe paars-wit zich bij bijna elke corner of vrije trap laat ringeloren. Deze keer kon Kortrijk de eerste helft er niet van profiteren. In de tweede helft ging Anderlecht vol voor de 2-0 en die kwam er ook. Büttner zwiepte voor, Acheampong controleerde met de borst en schoot hard binnen. Mooie goal en Hasi leek gered.

En ondertussen bleef het goede nieuws bleef maar op het scorebord komen: Zulte Waregem won van Moeskroen, Club kon niet scoren tegen OHL, Gent had het moeilijk tegen Charleroi en Standard verloor zwaar van Mechelen. Anderlecht leek zowaar de zaak van het weekend te gaan doen. En Kara had de stand ook nog op 3-0 gebracht: goals en punten inhalen, wat moet je meer hebben?

Opgelucht bestuur, Tielemans goed

Dat Club wel nog scoorde tegen OHL was wel een domper. Maar het bestuur zal opgelucht ademhalen, want het hoeft niet in laatste instantie op zoek naar een nieuwe coach. Nog een positief punt: Youri Tielemans speelde goed, voor het eerst in maanden. Zonder Defour lijkt hij elke keer bevrijd. Dat is wel een conclusie die pijn moet doen.