Reactie Proto na winst tegen godbetert Kortrijk: "Dit was de belangrijkste match uit mijn carrière"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 28 reacties
Proto na winst tegen godbetert Kortrijk: "Dit was de belangrijkste match uit mijn carrière"
Foto: © SC

Anderlecht stond al weken onder druk en nu de druk te groot leek te gaan worden om de coach aan te houden, bewezen de spelers dat ze nog steeds achter Besnik Hasi staan. Dat gevoel kwam Silvio Proto achteraf ook overbrengen aan de pers.

En Proto begon met een serieuze oneliner: "Dit was de belangrijkste match uit mijn carrière", zei Proto toen hij in de mixed zone aankwam. "We moesten en zouden het hoofd van de trainer redden. We hebben voor hem gespeeld, maar ook voor onszelf. Als iemand alles geeft voor een club, zoals hij, moet je achter hem staan", vond Proto.

De kapitein heeft vooraf ook de groep toegesproken. "Ja, ik heb het woord genomen. Ik wilde hen zeggen dat we moesten winnen voor de coach en dat als we verloren tegen Kortrijk, de titel weg was."

Als je bij Anderlecht speelt, moet je voor de titel spelen

Nu blijft dat doel wel nog realistisch. "Als je bij Anderlecht speelt, moet je voor de titel spelen. Als je de eerste match wint, is alles nog mogelijk. We kunnen nog eerste worden, we kunnen zesde eindigen. Maar wees gerust, iedereen gaat punten verliezen", besloot Proto.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties