Datum: 13/03/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Lotto Park
De vraag van 1 miljoen: gaat Hasi het redden of niet?

Vandaag serieuze hoogspanning in het Astridpark, waar Anderlecht moet winnen van Kortrijk

De vraag van 1 miljoen: gaat Hasi het redden of niet?
Foto: © Photonews

Er kan veel gezegd worden over de match van vanavond tussen Anderlecht en Kortrijk. De West-Vlamingen hebben bijvoorbeeld nog een waterkansje op play-off 1. Maar waar het allemaal om draait is: redden de spelers van paars-wit de job van hun coach?

U hoeft er immers niet aan te twijfelen: bij verlies of een gelijkspel grijpt het bestuur in. Herman Van Holsbeeck liet zich deze week nog ontvallen dat hij het onverdedigbare niet kan blijven verdedigen. Binnen de club sloeg hij al raad in om wat hij moet doen als er straks punten verloren worden...

Want dat is niet eens ondenkbaar, zo thuis tegen Kortrijk eventjes punten laten liggen. Zo fragiel en wankel is het vertrouwen van de recordkampioen. En waar het ooit een aura van onoverwinnelijkheid uitstraalde, ziet de tegenstander nu kansen. Voorzitter Roger Vanden Stock zou graag doorwillen met Hasi, maar ook hij begrijpt dat er straks misschien harde beslissingen genomen moeten worden.

Tielemans wordt steeds beter

Tegen Kortrijk kan Hasi daarbij niet rekenen op Defour, Dendoncker en Suarez. "Maar Tielemans doet het steeds beter naarmate de play-offs dichterbij komen", greep Hasi zich vast aan een strohalm. "En Djuricic? Ja, die had even rust nodig."

Maar het zit dieper. Anderlecht is achteraan gebouwd op los zand. Waar Kara Mbodj zich dringend wel mag bekijken in de spiegel. NIemand lijkt iets te zeggen te hebben aan de grote Senegalees, en niemand kan er bij doordringen. Ja, Anderlecht heeft wel wat problemen waar het vandaag een remedie voor moet vinden.

Wed zonder risico tot 60 euro?

Twee weken lang genieten nieuwe Unibet klanten van een verbeterde welkomstpromotie: een 100% Risicovrije Weddenschap tot €60. Wie zich inschrijft bij Unibet vanaf dinsdag 8 maart, een storting maakt, en een eerste, verliezende weddenschap plaatst, ontvangt daarbij een risicovrije weddenschap van hetzelfde bedrag, tot €60.

Spelers die hun eerste weddenschap winnen, ontvangen simpelweg hun inzet en winst. Indien een eerste weddenschap verliezend is, ontvang je de verloren inzet terug, tot een bedrag van €60, als bonusgeld. Deze actie zal de 300% tot €60 welkomstbonus tijdelijk vervangen.

Meer nieuws