Bondsparket spreekt zich uit over rode kaarten en heeft slecht nieuws voor Standard en Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 49 reacties
Bondsparket spreekt zich uit over rode kaarten en heeft slecht nieuws voor Standard en Anderlecht
Foto: © Photonews

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft zich maandagmiddag uitgesproken over de schorsingen in de Jupiler Pro League op speeldag 30. Competitiedirecteur Thibault De Gendt had slecht nieuws in petto voor Stéphane Badji, Milos Kosanovic en Kanu.

  • 1 speeldag schorsing voor Kosanovic

Het bondsparket eist bijvoorbeeld 1 speeldag schorsing voor Kosanovic, die in de wedstrijd tegen KV Mechelen de doorgebroken Tim Matthys tegen de grond trok. Als Standard niet in beroep gaat tegen het voorstel, dan zou dat betekenen dat Kosanovic de bekerfinale tegen Club Brugge mist.

  • Badji mist start van play-off 1

Voorts vraagt het bondsparket twee speeldagen schorsing voor Badji, die tijdens Anderlecht-Kortrijk stevig doorging op Mercier. Op dit moment ziet het er dus naar uit dat de middenvelder de eerste twee speeldagen in play-off 1 aan zijn neus voorbij moet laten gaan.

  • Ook schorsing voor Kanu

Tot slot wordt OH Leuven-verdediger Kanu opgeroepen voor de rode kaart die hij pakte tegen Club Brugge. De Braziliaan had nog een voorwaardelijke schorsing staan en moet het nu dus komen uitleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties