Datum: 23/02/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Kehrweg Stadion

Zulte Waregem pakt verdiende driepunter op veld van Eupen na aangename wedstrijd

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Zulte Waregem pakt verdiende driepunter op veld van Eupen na aangename wedstrijd
Foto: © photonews

Zulte Waregem is met 2-3 gaan winnen op het veld van Eupen. Na een aangename wedstrijd gingen de bezoekers verdiend met de zege aan de haal. Voor Eupen is het al het negende verlies op rij tegen Zulte Waregem.

Eupen en Zulte Waregem trapten om 18u uw zaterdagavond vol voetbal af. De vele afwezigen kregen ongelijk, het opgekomen publiek werd al snel verwend Am Kehrweg. 

Meteen vuurwerk

Het was de thuisploeg die meteen de neus aan het venster stak. Marreh kon koppen na een hoekschop en zijn poging ging niet gek ver naast. Zulte Waregem antwoordde daarna via De Pauw maar Van Crombrugge ranselde de bal uit de benedenhoek.

Na tien minuten was het dan toch prijs. Met een knappe pass bereikte Luis Garcia de heropgeviste Schouterden. De flankspeler werkte knap af en plaatste het leer in de verste hoek: 1-0 voor de ‘Panda’s’.

Nadien prikten de bezoekers tegen via Sylla en Harbaoui maar de spitsen kregen de bal niet in het Eupense doel. We speelden twintig minuten toen het Spaanse duo Molina-Garcia voor paniek zorgde in de West-Vlaamse defensie. De Eupense kapitein zag zijn kopbal gekeerd door een sterk keepende Bossut.

Nummer 100 

De wedstrijd leek dan verder te kabbelen richting rust maar dat was buiten Hamdi Harbaoui gerekend. Sylla diende hem op een presenteerblaadje zijn 100ste goal in de Jupiler Pro League aan. De Tunesiër hing met zijn jubileumdoelpunt de bordjes weer gelijk.

De thuisploeg reageerde meteen via Fall maar het was opnieuw Bossut die de rol van kwelduivel vertolkte. Na een bijzonder aangenaam kijkstuk gingen beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers in.

De tweede helft begon voortvarend met kansen langs beide kanten. Grootste wapenfeiten waren de kopballen van Fall langs de ene kant en Sylla langs de andere kant. Na een dik uur spelen kreeg Harbaoui een unieke kans maar hij raakte in twee tijden niet voorbij Van Crombrugge.

Uitstel van executie

De misser van Harbaoui bleek slechts uitstel van executie. Een minuut later vond De Pauw de vrijstaande Sylla en die miste niet. Zulte Waregem kwam verdiend op een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft dicteerden de West-Vlamingen de wet. Van Crombrugge moest zijn kunnen nog eens tonen op een goed schot van Bjordal. Eupen stelde daar bitter weinig tegenover.

Even later werd Bongonda neergehaald in de zestien door Gnaka, de bal ging onherroepelijk op de stip. Harbaoui nam zijn verantwoordelijkheid en maakte zijn misser goed: 1-3 voor Essevee.

Na het penaltydoelpunt van Harbaoui ging de wedstrijd op slot. Tot Bürki in de extra tijd Fall neerhaalde in de zestien: rood voor de Zwitser en penalty voor de thuisploeg. Garcia trapte de aansluitingstreffer tegen de netten, te laat weliswaar. 

De bezoekers kwamen niet meer in de problemen en Eupen ging nu al voor de negende keer op rij onderuit tegen ‘zwart beest’ Zulte Waregem.

Opstellingen

Eupen Eupen
  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Molina Arias Francesc Xavier   90' -
Blondelle Siebe 90' -
Bushiri Rocky 90' -
Gnaka Silas 90' -
Marreh Sulayman   90' -
García Fernandez LuisA 90' -
Lazare Amani Jean Thierry 70' -
Schouterden Nils 90' -
Pollet David 75' -
Fall Mamadou 90' -
  Bank G Beoordeel
Msakni Youssef 19' -
Castro-Montes Alessio 15' -
Essende Samuel 10' -
Niasse Babacar -  
Mulumba Rémi -  
Loties Jordan -  
Milicevic Danijel -  
Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Faik Hicham 90' -
Pletinckx Ewoud 90' -
Bürki Marco     90' -
Tardieu Florian 90' -
De Pauw Nill A 85' -
Bongonda Theo 90' -
Bjørdal Henrik Rørvik 90' -
Harbaoui Hamdi ⚽ ⚽   90' -
Sylla IdrissaA 88' -
  Bank G Beoordeel
Soisalo Mikael 5'  
Marcq Damien 2'  
De Smet Mathieu -  
Nissilä Urho -  
Bedia Chris -  
Buffel Thomas -  
Bostyn Louis -  
Tallieu Jonas -  
Herbeleef Eupen - Zulte Waregem

Vooraf