Herbeleef Eupen - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Eupen en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Eupen - Zulte Waregem

Claude Makelélé kan vanavond niet rekenen op de geblesseerde Toyokawa en de geschorste Keita. Castro-Montes neemt dan weer plaats op de bank. Lazare, Schouterden en Molina komen in de ploeg. Francky Dury kampt met heel wat afwezigen. Na enig puzzelwerk posteert hij Faik, Bjordal en Tardieu in de basis. Davy De fauw keert terug uit schorsing en neemt zijn plekje in de basis opnieuw in.
1
Eupen-Zulte Waregem: 0-0
1
Krijgen afwezigen ongelijk Am Kehrweg?
Idrissa Sylla heeft de wedstrijd op gang getrapt. De matige opkomst is opvallend, krijgen de afwezigen straks ongelijk?
1
De thuisploeg versiert meteen een corner. En die levert gevaar op: Marreh kopt de bal naast de kooi van Bossut.
5
Klasseflits Bongonda: de aalvlugge dribbelaar stoomt door op zijn flank en vindt De Pauw, Van Crombrugge pakt uit met een goeie reflex en houdt zijn netten schoon.
7
Zulte Waregem krijgt twee corners na elkaar. Beide hoekschoppen leveren geen groot gevaar op. De bezoekers lijken de wedstrijd in handen te nemen.
9

Goal
Doelpunt van Nils Schouterden (Luis García Fernandez)
Luis Garcia steekt de bal tot bij Schouterden, de flankspeler werkt knap af in de verste hoek en zet Eupen op voorsprong. Meteen een vroege goal Am Kehrweg.
11
Essevee probeert meteen te reageren. De vrije trap van Faik gaat echter hoog over de Eupense kooi.
13
Harbaoui probeert spectaculair tegen te scoren. Bongonda vindt zijn prijsschutter en die tracht met een omhaal Van Crombrugge te grazen te nemen. De poging gaat opnieuw over het doel van de thuisploeg.
17
Meteen vuurwerk Am Kehrweg!
De wedstrijd is bijna 20 minuten ver, we hebben ons voorlopig nog niet verveeld. De vele lege zitjes doen wel pijn aan de ogen. De aanwezige toeschouwers zien nu Sylla weer richting doel koppen.
19
Opnieuw een goeie kans na een Spaanse entente: Molina schildert de bal op het hoofd van Garcia maar Bossut houdt hem van de 2-0.
24
De bezoekers dringen nu wel aan. Faik trapt al de vierde corner van de wedstrijd voor de West-Vlamingen maar Van Crombrugge plukt makkelijk.
26
Blondelle haalt Harbaoui neer, Laforge roept hem tot de orde maar houdt de kaart op zak. De scheidsrechter geeft wel aan dat het bij een volgende overtreding prijs is.
28
Harbaoui strompelt naar de kant. Dury maant meteen enkele bankzitters aan om stevig op te warmen. Exit Harbaoui?
29
 Gele kaart voor Marco Bürki

30
Opnieuw een dot van een kans voor de thuisploeg. Het is andermaal het Spaanse duo dat voor paniek zorgt bij Zulte Waregem: dit keer vindt Garcia vanop vrije trap Molina en die dwingt Bossut tot een goeie save. De lijnrechter had echter ook al buitenspel gezien.
38

Goal
Doelpunt van Hamdi Harbaoui (Idrissa Sylla)
Blondelle gaat onder de bal door en zo kan Sylla doorstomen op de flank. Hij vindt zijn spitsbroer en die werkt probleemloos af. Voor de prijsschutter van Zulte Waregem is het zijn 100ste goal in onze competitie.
39
Eupen scoort bijna meteen tegen. Pollet verlengt goed met het hoofd en zo kan Fall richting doel sprinten, Bossut redt goed en houdt de 1-1 op het bord.
40
 Gele kaart voor Sulayman Marreh

44
Opnieuw is Bossut de kwelduivel voor Eupen. Fall bedient dit keer Pollet en vanuit een vrij onmogelijk hoek kan die nog schieten. De jongens uit de Oostkantons vinden opnieuw Bossut op hun weg.
45+1
Rusten geblazen na bijzonder aangename eerste helft
Het laatste wapenfeit uit de eerste helft komt op naam van Hamdi Harbaoui: de jubilaris knalt de bal in de benedenhoek maar Van Crombrugge komt gevat tussen.

Scheidsrechter
Rust
Eupen - Zulte Waregem: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Krijgen we opnieuw spektakel in tweede helft?
De thuisploeg heeft de wedstrijd opnieuw op gang getrapt. Het begin van de tweede helft is veelbelovend. Sylla kan na 30 seconden spelen al koppen op het Eupense doel.
49
Beide teams zijn niet van plan op hun lauweren te rusten. Eupen versiert al zijn tweede hoekschop in de tweede helft, die wordt kort genomen en levert dan zoals zo vaak niets op.
51
 Gele kaart voor Francesc Xavier Molina Arias

51
 Gele kaart voor Hamdi Harbaoui

52
De Pauw haalt uit vanuit de tweede lijn maar zijn poging is niet meer dan een opwarmertje voor Van Crombrugge.
53
Fall vergeet te scoren: zijn kopbal gaat op een of andere manier ver naast de goal van Bossut. Dit was alweer een goeie kans voor de Panda's.
54
De tweede helft is voorlopig een kopie van de eerste. De bezoekers kunnen koppen maar raken niet tot bij de kooi van Eupen. In de herneming kan ook De Fauw niet afwerken.
55
De vrij onzichtbare Bongonda laat nog eens van zich horen. Hij laat de netten trillen door zijn trap in het zijnet.
57
Essevee gaat op zoek naar de voorsprong. Bürki brengt de bal goed voor doel en Sylla kan koppen, de spits zijn poging gaat heel nipt naast. Beste kans uit de tweede helft.
59
Aangename pot voetbal Am Kehrweg
Na een uur spelen hangen de bordjes nog steeds gelijk. Al vermoeden we dat het vanavond niet bij twee doelpunten zal blijven tussen Eupen en Zulte Waregem.
64
Onbegrijpelijke misser Harbaoui!
Bongonda zwiept de bal tot bij Harbaoui, die knalt in een tijd op Van Crombrugge. In de herneming moet de Tunesiër de bal maar binnentikken in een lege kooi maar hij trapt het leer hoog over. Zulte Waregem laat hier een unieke kans op de voorsprong liggen.
65

Goal
Doelpunt van Idrissa Sylla (Nill De Pauw)
Dit keer is het wel prijs: De Pauw brengt de bal tot bij Sylla en die laat de mogelijkheid dit keer niet liggen. 1-2 voor de bezoekers!
69
Pletinckx! De jonge verdediger verdedigt uitstekend op Pollet, die met een stevige vloek de tussenkomst niet weet te appreciëren.
70
Vervangen Jean Thierry Lazare Amani
Ingevallen Youssef Msakni

71
Marreh probeert het eens van ver maar de poging van de Watford-huurling gaat ver naast.
72
Zulte Waregem blijft komen
De bezoekers domineren de tweede helft. Bjordal test met een knap schot de capaciteiten van Van Crombrugge. De hoekschop levert niets op voor Essevee.
74

Penalty
Penalty voor Zulte Waregem
Bongonda dribbelt de zestien in en Gnaka haalt hem onderuit. Harbaoui neemt zijn verantwoordelijkheid en maakt zijn misser van daarnet goed: 1-3 voor Essevee!
75
Vervangen David Pollet
Ingevallen Alessio Castro-Montes

76

Goal
Doelpunt van Hamdi Harbaoui
De Tunesiër plaatst het leer rustig in de benedenhoek. Essevee lijkt op weg naar een verdiende zege.
80
Zulte Waregem kan de wedstrijd rustig uitspelen. Eupen lijkt op weg naar een negende verlies op rij tegen 'zwart beest' Essevee.
83
De bezoekers krijgen een vrije trap op een leuke plaats na een fout van Marreh. Faik trapt de bal over de muur maar ook hoog over de goal.
85
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Mikael Soisalo

86
Bossut gaat volledig onder een vrije trap door. Msakni kan niet profiteren van de grote fout van de West-Vlaamse goalie. Eupen mist een fantastische kans op de aansluitingstreffer.
88
Vervangen Idrissa Sylla
Ingevallen Damien Marcq

89
Thomas Buffel komt Theo Bongonda vervangen. Tovert hij nog iets uit zijn sloffen?