cluClub Brugge
Francesco Forte (pen) 32'
1-0
1-1
45+2' Hans Vanaken (pen)
1-2
Datum: 27/07/2019 20:30
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Freethiel

Herbeleef SK Beveren - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen SK Beveren en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 197 reacties...

Vorig jaar verloor Club Brugge verrassend bij Waasland-Beveren met 2-1. Gaat blauw-zwart met Philippe Clement als coach wel met een driepunter aan de haal op het Freethiel? Nieuwkomers Deli, Sobol en Okereke maken alvast hun debuut.
1
Waasland-Beveren-Club Brugge: 0-0
1
Club heeft afgetrapt!
Ze zijn er op de Freethiel aan begonnen.
4
Waasland-Beveren ontsnapt!
Na een fout op Vormer moet Pirard op de vrije trap die volgt al een kopbal stoppen. Bij de carambole die volgt mogen ze bij de thuisploeg blij zijn dat het leer nipt naast doel rolt.
5
Alweer een vrije kopkans!
Er volgt nog een hoekschop en opnieuw is de dekking bij Waasland-Beveren niet te best. Deli kopt de bal tegen de voet van Pirard.
7
 Gele kaart voor Djihad Bizimana

8
De Waaslanders hebben in de beginfase veel overtredingen nodig om Club af te houden. De stilstaande fases die er hierdoor komen, leveren constant gevaar op.
12
Enorme Brugse druk
Waasland-Beveren geraakt amper over de middenlijn. Club blijft kamperen op de helft van de voorlaatste uit het vorige kampioenschap.
16
Even ademhalen voor Waasland-Beveren
Er is even wat meer rust aan de bal bij de thuisspelers. Zo kunnen ze wat ademhalen, want na een uiterst moeilijk eerste kwartier wel nodig was. Al heeft Brugge nog altijd de match in handen.
18
Koita krijgt zowaar eens ruimte om aan te leggen. Het grondscherend schot van de ex-Buffalo gaat naast.
19
Aan de overzijde schiet Dennis laag in de armen van Pirard.
22
Badibanga schiet ruim over.
25
 Gele kaart voor Daam Foulon

27
Het is iets vaker net niet aan het einde van de Brugse aanvalsgolven. De dreiging blijft wel aanhouden, maar voorlopig houdt Waasland-Beveren stand.
29
Fraaie save van Pirard!
Pirard ranselt een vrije trap uit zijn doelvlak. Dit is wel een match waarin de van STVV overgekomen doelman punten kan scoren.
31

Penalty
Penalty voor SK Beveren
Bij Waasland-Beveren claimen ze hands van een Brugse verdediger. D'Hondt gaat toch eens kijken naar het scherm en geeft... strafschop!
32

Goal
Doelpunt van Francesco Forte
Francesco Forte zet de strafschop vlotjes om. Waasland-Beveren tegen de gang van het spel in op voorsprong.
37
Club Brugge blijft wel dwingend voetballen, maar na het openingskwartier zijn de voorzetten toch minder aangekomen. Een werkpuntje in de zoektocht naar - om te beginnen - de gelijkmaker.
42
Waasland-Beveren heeft de jongste minuten toch beduidend minder moeite om overeind te blijven en tankt stilaan vertrouwen.
44
Opnieuw VAR!
Nu is er ook een strafschopgeval aan de andere kant wegens hands...
45+1

Penalty
Penalty voor Club Brugge
Ook nu gaat de bal op de stip. Unieke kans voor Club om nog voor rust langszij te komen...
45+1
 Gele kaart voor Maximiliano Caufriez

45+2

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken
Pirard duikt naar zijn linkerkant, maar Vanaken trapt simpel rechtdoor binnen. De bordjes hangen weer in evenwicht.

Scheidsrechter
Rust
Waasland-Beveren - Club Brugge: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:20
Geraakt Club na rust over Waasland-Beveren?
De eerste helft eindigt met een gelijke stand na een strafschopdoelpunt voor beide teams. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat Club over de thuisploeg zou walsen, maar zo'n gemakkelijke avond is het voorlopig dus toch niet geworden voor de titelkandidaat.
46
Vervangen Andreas Wiegel
Ingevallen Aleksandar Vukotić

46
Tweede helft op gang gebracht!
Waasland-Beveren en Club Brugge voetballen weer.
48

Goal
Doelpunt van David Okereke (Onbekend Onbekend)
Pirard moet zich een tweede maal gewonnen geven. In eerste instantie kan de doelman nog wel redding brengen op het schot van Vanaken, maar op de herneming van Okereke heeft hij geen verhaal.
53
Dit is uiteraard helemaal het scenario dat Philippe Clement tijdens de pauze in gedachten moet gehad hebben.
54
Een afstandspoging vanwege de Waaslanders, maar Horvath kan het schot rustig naast doel laten zoeven.