"Spits moet meer doen dan enkel scoren en dat doet hij": Philippe Clement is overtuigd

"Spits moet meer doen dan enkel scoren en dat doet hij": Philippe Clement is overtuigd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge begint het nieuwe seizoen op bezoek bij Waasland-Beveren. Het zag deze zomer al heel wat spelers vertrekken, maar haalde ook vervangers in de plaats. Zo moet David Okereke het gat opvullen dat Wesley Moraes laat. Kan dat? Ploegmaats en coach laten zich uit.

“Of hij de nieuwe chouchou van het Brugse publiek kan worden? Dat zullen we zien”, aldus Ruud Vormer. Feit is: het doelpunt van Okereke in de Brugse Metten tegen Sporting CP zal de aanvaller zeker deugd hebben gedaan.

“Hij heeft veel kwaliteiten: scorend vermogen, snelheid en hij kan ook een actie maken”, ziet Hans Vanaken het wel goed komen met de nieuwkomer bij blauw-zwart. “Al was hij nog wat ongelukkig in zijn afwerking een paar keer.”

Nieuwe Wesley?

Voor Philippe Clement is het duidelijk – zoals dat overigens ook al voor Samatta het geval was bij KRC Genk bijvoorbeeld: “Een spits moet meer doen dan enkel scoren bij mij. Dat druk ik hen ook altijd op het hart.”

“Ik wil dat ze werken voor de ploeg. En dat doet hij ook, dus dat is een heel goede zaak. Zijn doelpuntje kan hem vertrouwen geven richting de competitiestart.” Klaar om in de voetsporen van Wesley te treden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties