Custovic heeft zijn redenen om Club Brugge niet te vrezen: "Ze hebben hun zwakheden"

Custovic heeft zijn redenen om Club Brugge niet te vrezen: "Ze hebben hun zwakheden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de Freethiel maken ze zich op voor wat dus toch 1A-voetbal zal zijn. Waasland-Beveren moet wel meteen opboksen tegen vicekampioen Club Brugge. Adnan Custovic ziet er geen graten in dat zijn team meteen een moeilijke affiche voorgeschoteld krijgt. Er liggen kansen, meent de Bosniër.

De trainer van Waasland-Beveren ziet er dus niet tegenop om blauw-zwart over de vloer te krijgen. "De kalender kun je toch niet veranderen. Het is beter om de eerste match tegen Club te spelen dan op de zesde speeldag. Tegen dan zal het systeem er echt staan en zijn de spelers aangepast. Liever speel ik tegen hen de eerste match. Zo zie ik het zelf."

Custovic denkt dus dat de Bruggelingen tijd nodig hebben om gerodeerd te geraken. "Er is een nieuwe coach, een nieuw systeem en nieuwe spelers. Philippe Clement brengt zijn eigen ideeën mee en zijn eigen manier van spelen. Hij heeft niet hetzelfde team als vorig jaar bij Genk. Iedereen heeft dus tijd nodig om zich aan te passen."

Club staat dus nog niet zover dat dit reeds gebeurd is? "Het begint stilaan al te komen. Ik heb drie matchen van Club gezien: tegen Lokomotiva Zagreb, tegen Union en tegen Sporting Lissabon. Ik zag tegen Lissabon een goed Brugge. Ze hebben zeker een goed team. Het wordt natuurlijk een moeilijke match voor ons", blijft Custovic uiteraard in de underdogrol.

Ze zijn nog zoekende 

Tegelijkertijd is er het geloof in het Waasland dat een stunt op de openingsspeeldag niet uitgesloten is. Ook al beginnen Vormer & co uiteraard als favoriet aan de wedstrijd. "Maar ze hebben hun zwakheden, die we mogelijk kunnen uitbuiten. Ze zijn nog zoekende".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties