Verhaeghe wil BeNeLiga zo snel mogelijk doordrukken: "2024 nadert met rasse schreden"

Verhaeghe wil BeNeLiga zo snel mogelijk doordrukken: "2024 nadert met rasse schreden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het voorstel ligt al een tijdje terug op tafel, maar iets concreet is er nog niet gebeurd. Toch wil Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zo snel mogelijk werk maken van een BeNeLiga.

Er zitten veranderingen aan te komen in het Europese voetbal. De vorming van een Super League, waar enkel de grootste internationale clubs zouden in spelen, zou er tegen 2024 komen. Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, roept dan ook op dat ook België en Nederland snel actie ondernemen.

"Ik denk dat er heel wat clubs niet weten wat er in 2024 zal gebeuren. Wij schrijven de toekomst van het internationale voetbal niet. Het zijn de grote Europese clubs die hun wil dicteren aan de UEFA", zegt hij bij Sporza.

Ik begrijp de wrevel van vele clubs

"De budgetten zullen alleen maar stijgen, en dat zal ons ook wel wat ten deel vallen, maar dan zullen we relevant moeten blijven. Het samengaan met Nederland lijkt dan een uitstekende oplossing voor die besognes. Met een BeNe-League zal het budget in de Belgische competitie stijgen."

Maar de kleinere clubs zien dat uiteraard niet zitten. Veel clubs zouden op het tweede plan terechtkomen. "Ik begrijp de wrevel van sommige clubs natuurlijk wel. In dat opzicht is duiding heel belangrijk. Er loopt nu een studie naar de voor- en nadelen van zo'n BeNe-League en die feiten en cijfers moeten duidelijkheid scheppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties