Volg de match tussen Antwerp en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 695 reacties...

De eerste vreugde is voor Club Brugge!
Antwerp - Club Brugge

Miyoshi start in de plaats van Mirallas. Ook Ivo Rodrigues krijgt ook een basisplaats. Clement zet Okereke en Tau in de spits. Schrijvers en Balanta starten ook.
1
Antwerp-Club Brugge: 0-0
1
De bal rolt op de Bosuil. Vanaken en Vormer hebben afgetrapt, meteen gaan de Bruggelingen op zoek naar een opening.
2
Een misverstandje tussen Deli en Mignolet levert meteen een hoekschop op voor de thuisploeg.
3
Zowel de eerste als de tweede corner voor de thuisploeg levert echter geen echt doelgevaar op.
6
Echt indrukwekkend kunnen we het matchbegin nog niet noemen. Mbokani loopt zich vast tussen twee Bruggelingen.
9
Schrijvers speelt zich tot twee keer toe vrij. De tweede keer kan hij ook uithalen met links, maar Bolat pakt aan zijn eerste paal.
13
Mbokani is geveld. Daar moet wat verzorging bijkomen na de tik van Kossounou.
16
Kwartier ver en we zitten op onze honger. Beide ploegen vinden geen ruimtes en zijn bovendien ook slordig in de passing.
19
Haroun gaat even hoog doorjagen. Het levert hem een open doekje van het publiek, maar geen balbezit op.
23
Mag het wat meer zijn? Club Brugge gaat via Schrijvers en co wat wegen in de buurt van Bolat, maar meer dan een halfbakken corner en wat dreiging levert dat eigenlijk niet op.
24

Goal
Doelpunt van Siebe Schrijvers (Percy Tau)
Terwijl de fans van Antwerp de boel in brand steken met wat fakkels, werkt Schrijvers een voorzet van Tau voorbij Bolat.
28
Mats Rits begint zich op te warmen. Is er iets met Balanta?
30
Daar is het antwoord van Antwerp. Miyoshi speelt zichzelf vrij, maar het schot zoeft naast en over.
32
Haroun met een fout op Vanaken. Hij mekkert wat en krijgt geel van Van Driessche, tot grote onvrede van de supporters.
33
 Gele kaart voor Faris Haroun

35
Dan toch eens een mooie actie van Antwerp. Miyoshi snijdt zijn voorzet goed aan, Mbokani viseert het zijnet. Het werd eens tijd dat we de thuisploeg zagen.
38
Georges Leekens zit in de tribunes van de Bosuil. We geven het maar al even mee, je weet nooit tot welke complottheorieën het kan leiden.
41
Miyoshi trapt nog eens naar doel, maar naast de kooi van Mignolet. We kabbelen richting de rust.
42
 Gele kaart voor Sinan Bolat

43
Bolat krijgt geel voor protest na een tackle van De Laet - op de bal overigens.
43
Wat bier op het hoofd van de lijnrechter, Van Driessche stuurt de boel naar binnen.
45+1
 Gele kaart voor Koji Miyoshi

45+10
De match lag dus een dikke tien minuten stil. We zitten dus nog steeds in minuut 43 eigenlijk. De vrije trap leverde ei zo na de 0-2 op, maar we kunnen verder.
45+13
Ook Miyoshi gaat ondertussen de bon op. De supporters denken er het hunne van.
45+14
Lamkel Zé haalt de trekker dan maar eens over, maar de lage schuiver gaat naast.

Scheidsrechter
Rust
Antwerp - Club Brugge: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
15:30
Rusten op Den Bosuil (nu echt)
Wat krijgen we na de pauze? We gaan rusten met 0-1 voor Club Brugge.
46
De bal rolt opnieuw. Wat krijgen we nog in deze tweede helft?
49

Penalty
Penalty voor Antwerp
Mbokani zet zich door en gaat uiteindelijk vlot over de benen van Koussounou. Komt de VAR nog tussen?
50

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani
De bal gaat op de stip. Lamkel Zé geeft de bal aan Mbokani. Die werkt koeltjes af voorbij Mignolet, alles te herspelen.
53
Antwerp heeft bloed geroken. Miyoshi met de voorzet, maar niemand die er goed bij kan.
55
Ook Lamkel Zé zet zich nu eens goed door, maar Mbokani is een half metertje te klein om de 2-1 binnen te koppen.
55
Tau gaat er ondertussen uit voor Dennis bij de bezoekers. Wat verse lucht kan blauw-zwart deugd doen.
55
Vervangen Percy Tau
Ingevallen Emmanuel Bonaventure Dennis

57
Een corner voor de bezoekers, ondertussen even een alarm in de keet op de perstribune. Voorlopig geen brand.
60
We zijn een uur ver. Wie zorgt voor een voorsprong?
61
 Gele kaart voor Eder Balanta

62
Balanta gaat nu de bon op voor een blok op Ivo Rodrigues. Openda en Benson staan klaar om in te vallen.

Doelpunt van Simon Mignolet
Lamkel Zé met een rush voorbij Koussounou. De voorzet wordt door Bruggelingen in eigen doel gewerkt.
65
 Gele kaart voor Didier Lamkel Ze

66
Lamkel Zé ging de bezoekende fans nog wat uitdagen na het doelpunt en krijgt daar geel voor.
68
Aan de overkant is Vanaken dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot wordt nog afgeblokt en zo op het dak van het doel.
71
Nog twintig minuten. Antwerp heeft de match nu wel wat in handen, Club zal moeten komen.
73
Vervangen Koji Miyoshi
Ingevallen Kevin Mirallas

74
Stilaan toch wat druk van de bezoekers. De Laet kan nog in corner duwen voor het echt gevaarlijk wordt.
75
Oei oei, Schrijvers!
Openda kopt een lange bal door in de loop van Schrijvers, maar die trapt de bal meters en meters over.
75
 Gele kaart voor Hans Vanaken

76
Vanaken trapt nu een bal buiten en gaat daarvoor op de bon. Van Driessche trekt maar raak stilaan.
77
En nu gaan de poppen helemaal aan het dansen. Mirallas en Vormer willen elkaar te lijf gaan. De Sart had Vormer daar wel heel erg hard bij het nekvel.

80
Er hangt nog wel iets in de lucht. Rest de vraag: waar gaat het eruit vallen?
81
Sobol nog eens in het zijnet, maar ook al gefloten voor buitenspel. Nog tien minuten!
84
Antwerp haalt er nog eens een corner uit dankzij Lamkel Zé. De Sart kopt uiteindelijk naast.
85
Vervangen Siebe Schrijvers
Ingevallen Krepin Diatta

88
Nog eens een corner voor de thuisploeg. Mbokani kopt net naast. Bijna de beslissing!
89
Aan de overkant trapt Vanaken de bal in, maar op de doellijn kan Buta redden. Handspel claimen ze bij Club, maar het gaat niet door.
90+1
We krijgen er nog minstens vijf minuten bij. Bolat kwam even onorthodox uit, Arslanagic is de volgende die tegen de touwen ligt.
90+2
Die van Brugge geven de bal nu zelfs niet meer terug. Wat een zooi.
90+3
Nog een wissel bij Antwerp, ondertussen nog eens wat dansende poppetjes. Wat een match, wat een match!
90+4
Vervangen Alexis De Sart
Ingevallen Abdoulaye Seck

90+5
Mignolet is mee op de corner, Diatta uiteindelijk met het schot. Bolat pakt en pakt zijn tijd.
90+5
En nu nog wat dansende poppetjes ... Nog een laatste vrije trap voor Club Brugge. Mignolet is opnieuw mee!
90+6
Vormer legt aan, via Hoedt krijgen we nog een hoekschop ook zo. Ook die levert niks meer op.