Fans speelden hoofdrol in #ANTCLU: "Geladen, weet je vooraf", "Niet makkelijk voor ref" en "Echte twaalfde man"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 59 reacties
Fans speelden hoofdrol in #ANTCLU: "Geladen, weet je vooraf", "Niet makkelijk voor ref" en "Echte twaalfde man"
Foto: © photonews

Royal Antwerp heeft gedaan wat geen ander team in de heenronde van de Jupiler Pro League lukte: Club Brugge verslaan. Met dank ook aan het woelige thuispubliek?

"Club Brugge de eerste nederlaag van het seizoen in de competitie aansmeren? Dat doet uiteraard deugd. We kregen heel wat gele kaarten, al maakten wij niet de vuilste fouten", vond kapitein Faris Haroun. "Wij moesten gewoon onze job uitvoeren op het veld", aldus Ritchie De Laet - die zich positief liet opmerken met heel wat flinke rushes en heel wat goede tackles.

Bij eentje daarvan kreeg hij de fout tegen en gingen de poppen aan het dansen (lees er HIER nog eens meer over): "Ik was zelf ook tien minuten pompaf na die sprint en tackle. Maar het is mijn job om de angel uit aanvallen te halen. Het publiek? Zo'n matchen tegen Club zijn geladen, dat weet je vooraf ook al."

Publiek was echte twaalfde man en stuwde ons naar de drie punten

"De fans waren echt een twaalfde man", pikte ook Wesley Hoedt in. "Ze hebbe nons echt vooruitgestuwd richting de drie punten. We hadden de ingesteldheid, de intensiteit en alles bij elkaar waren we ook gewoon de betere ploeg."

"De ref kreeg het publiek snel tegen zich. Voor mij trok hij soms ook wat te snel kaarten voor fouten die echt niet erg waren en bij voetbal horen, maar het blijft mensenwerk en zo'n wedstrijd is lastig voor een scheidsrechter. Alle respect dus voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties