Charleroi rekent na sterk vierde kwartier eenvoudig af met mak Sint-Truiden
Simon Wauters
| 7 reacties

Charleroi won met 1-3 op het veld van Sint-Truiden

Charleroi heeft speeldag 16 afgesloten met een eenvoudige zege op het veld van Sint-Truiden. De Zebra's waren de betere ploeg en wonnen verdiend met 1-3.

In een flauwe eerste helft troffen Morioka en Ilaimaharitra het doelhout voor de bezoekers. De Kanaries konden daar enkel een kansje via Suzuki tegenover zetten. 0-0 aan de rust.

De tweede helft was een stuk interessanter. Wat Charleroi tijdens de rust gegeten of gedronken heeft weten we niet, maar het hielp alleszins. In het vierde kwartier creëerden de bezoekers kans na kans.

Eerst misten Bruno en Rezaei nog, maar de derde kans was wel raak. Gholizadeh opende de score na vijftig minuten, al zag doelman Schmidt er niet al te goed uit.

De bezoekers stoomden door en bleven kans na kans creëren. Op het uur maakte Rezaei er 0-2 van. Boeken toe? Zo leek het alleszins even. Tot Penneteau zich halverwege de tweede helft helemaal verkeek op een voorzet en Botaka eenvoudig de 1-2 tegen de netten kon trappen.

Wie dacht dat Sint-Truiden zou doorstomen na de aansluitingstreffer, kwam bedrogen uit. De Kanaries bleven te mak om de Zebra’s echt pijn te doen. De Ridder trapte nog eens in het zijnet, maar het doelpunt viel uiteindelijk aan de overzijde. Rezaei maakte er met zijn tweede van de avond 1-3 van. Meteen ook de eindstand.