Reactie Ex-toptalent van Standard, Anderlecht en Everton: "Teleurgesteld over mijn seizoensbegin: ik dacht dat dit mijn jaar zou worden"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 5 reacties
Ex-toptalent van Standard, Anderlecht en Everton: "Teleurgesteld over mijn seizoensbegin: ik dacht dat dit mijn jaar zou worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi won zondagavond met 1-3 op het veld van Sint-Truiden. De Zebra's zijn nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen.

“We zijn uitstekend aan de tweede helft begonnen”, vertelde David Henen achteraf. “Na de 0-2 hadden we eigenlijk moeten doorstomen naar 0-3 en zelfs 0-4. Na hun doelpunt twijfelden we heel even, maar de 1-3 heeft ons bevrijd.”

Henen moet het dit seizoen vooral stellen met korte invalbeurten. De laatste weken bleef hij vaak op de bank zitten, maar ook tegen Sint-Truiden kreeg hij een kwartiertje. Voldoende om Kaveh Rezaei de 1-3 aan te bieden.

“Het deed deugd om na vier weken nog eens te mogen invallen. Het deed pijn dat ik de afgelopen weken niet mocht spelen. Ik ben blij met mijn assist en had zelf nog kunnen scoren in de slotfase. Ik had gedacht dat dit mijn seizoen zou worden, maar goed… dat is voetbal. Ik moet hard blijven vechten voor mijn plaats.”

Henen is intussen 23. Op zijn zestiende begon hij aan een calvarietocht via Monaco, Olympiakos en Everton. Sinds augustus 2018 speelt hij voor Charleroi. Vorig jaar kwam hij 26 keer in actie voor de Zebra's. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties