Moet Sint-Truiden degradatiespook nog vrezen? Volgende weken worden alvast cruciaal

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Moet Sint-Truiden degradatiespook nog vrezen? Volgende weken worden alvast cruciaal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is onrustig bij Sint-Truiden. De supporters verwijten coach Marc Brys zijn -vermeende- flirt met Racing Genk en de zwakke prestatie tegen Charleroi hielp natuurlijk ook niet.

Na een knappe en belangrijke zeven op negen tegen Gent, KV Mechelen en KV Oostende leek Sint-Truiden begin deze maand gered. Maar na nederlagen tegen Cercle Brugge (2-1) en Charleroi (1-3) is de situatie weer wat minder rooskleurig geworden.

Sint-Truiden is uiteraard niet de eerste ploeg die verliest van Charleroi, maar vooral de manier waarop dat gebeurde, baart zorgen. De Zebra’s trapten nog twee keer op de paal en het STVV-doelpunt was eigenlijk een cadeautje van Nicolas Penneteau.

Sint-Truiden heeft nog een voorgift van tien punten op Cercle Brugge. Dat is natuurlijk immens als je weet dat de Vereniging nog maar acht punten sprokkelde. Zolang Cercle geen reeks neerzet, hoeft Sint-Truiden niet absoluut punten te pakken om uit de gevarenzone te blijven.

STVV heeft echter nog een vervelend programma voor de winterstop: eerst een verplaatsing naar Racing Genk, dan thuis tegen Club Brugge, dan naar Zulte Waregem en thuis tegen Antwerp.

Op tweede kerstdag speelt het op de Freethiel tegen Waasland-Beveren. Na die wedstrijd weten we wellicht of Sint-Truiden een rustige eerste helft van 2020 tegemoet gaat, of het toch nog zal moeten uitkijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties