Datum: 29/10/2023 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12

Herbeleef Westerlo - Union SG (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Union SG live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 2 reacties...
Westerlo (Westerlo - Union SG)
Westerlo: Sinan Bolat - Bryan Reynolds - Pietro Perdichizzi - Emin Bayram - Jordan Bos - Sergiy Sydorchuk - Tuur Rommens - Nicolas Madsen - Griffin Yow - Lucas Stassin - Erdon Daci
Bank: Nick Gillekens - Mathias Fixelles - Lukas Van Eenoo - Matija Frigan - Kyan Vaesen - Roman Neustädter - Thomas Van Den Keybus - Nacer Chadli

Union SG (Westerlo - Union SG)
Union SG: Anthony Moris - Ross Sykes - Christian Burgess - Koki Machida - Alessio Castro-Montes - Mathias Rasmussen - Noah Sadiki - Charles Vanhoutte - Loïc Lapoussin - Cameron Puertas - Dennis Eckert Ayensa
Bank: Joachim Imbrechts - Kevin Mac Allister - Elton Kabangu - Jean Thierry Lazare Amani - Casper Terho - Mohamed Amoura - Fedde Leysen
1
Westerlo - Union SG: 0-0

1
We zijn eraan begonnen in 't Kuipje!
1
Union rukt meteen al een eerste keer op naar voren met Lapoussin. De eerste corner is dan ook voor de bezoekers. Weggewerkt, maar balbezit behouden.
4
Lapoussin kapt drie keer in de Westelse zestien om zijn man voorbij te gaan, maar valt dan zelf op de grond door zijn dribbel. Hier zat meer in.
6
Eckert Ayensa probeert het van net voor de zestien maar trapt over doel.
9
Westerlo versiert zijn eerste corner van de partij. Yow zet zich achter de bal en tikt kort tot bij Madsen die het zelf probeert met een plaatsbal. Die gaat echter makkelijk in de handen van Moris.
11

Goal
Doelpunt van Erdon Daci (Griffin Yow)
Daar is de 1-0! Yow geeft de bal erg beheerst voor aan Daci die op zijn beurt de bal heerlijk voorbij doelman Moris duwt! Hekkensluiter Westerlo staat zowaar voor tegen leider Union na amper tien minuten!
16
Union gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker! Puertas probeer hard van dichtbij maar stuit op Bolat die snel naar de grond gaat.
18
Daar was bijna de 2-0! Yow, die geweldig aan de wedstrijd begonnen is gaat opnieuw langs de rechterflank zijn man voorbij en geeft mee tot bij Stassin. Die trapt de bal op zijn beurt net voorlangs!
20
Bayram en Lapoussin willen beide de bal wegtrappen, maar de winger van Union trapt daarbij ook vol op de voet van Bayram die op het veld verzorging krijgt.
23
Opnieuw een schitterende pass van Yow om van flank te veranderen, maar de aanval wordt al snel afgestopt door de bezoekers. Zeker geen partij om bij in slaap te vallen tot nu toe!
24
Opnieuw Westerlo! Yow geeft voor doel maar de bal rolt onverwachts door omdat niemand zijn voet tegen de bal zet. Beide ploegen leken verrast.
31
Daci levert de bal in en Lapoussin kan het van redelijk ver proberen. Hij stuit op Bolat die een paar tellen later opnieuw goed moet ingrijpen na een stiftpass in zijn zestien die hij ook goed pakt.
32
Union probeert wel veel, maar heeft het moeilijk tegen de Westelse verdediging die goed staat op te letten.
33

Goal
Doelpunt van Loïc Lapoussin
Op het halfuur hangt Lapoussin de bordjes terug gelijk. De winger kan zijn voet geweldig tegen een afvallende bal zetten die vanuit een corner kwam! Hij neemt hem heerlijk op de slof en poeiert de bal in het dak van het doel! Bolat leek kansloos.
38
De meegereisde bezoekers zingen terug luidkeels na het doelpunt terwijl coach Alexander Blessin zich kwaad maakt na een mislukte aanval van zijn ploeg.
39
Een corner voor de thuisploeg draait op niets uit.
40
Machida kan veel te makkelijk door de verdediging van de tegenstander glippen en geeft voor, maar de bal wordt iets later over doel getrapt.
45
Bayram en Puertas botsen ongelukkig op elkaar. Die laatste heeft zich bezeerde aan de pols.
45

Westerlo - Union SG
45+1
+2
We krijgen twee minuten extra speeltijd.
45+1
Ayensa krijgt de bal goed meegegeven maar struikel in het strafschopgebied en laat zo een geweldige kans liggen. Gelukkig voor hem werd er gevlagd voor offside, anders viel hem wel wat te verwijten...


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt terug in 't Kuipje!
50
Een zwak schot van Puertas gaat naast.
51
Westerlo komt een eerste keer aan doel na de koffie. Daci trapt op een Union-speler en Stassin trapt meteen nadien naast de bal.
52
Corner voor Union, na een kort passje volgt een voorzet. De bal wordt maar net over doel gekopt.
53
Daci leek vertrokken, maar er werd voor buitenspel gevlagd.
56

Goal
Doelpunt van Dennis Eckert Ayensa (Alessio Castro-Montes)
Erop en erover voor Union! Castro-Montes kan van ver voorzetten en bereikt Eckert Ayensa die de bal vrij in doel kan koppen. Knap gemikt van de spits!
59
 Gele kaart voor Christian Burgess

61
 Gele kaart voor Tuur Rommens

62
Vervangen Noah Sadiki
Ingevallen Mohamed Amoura


63
Daar was de 1-3! Puertas leek een corner er meteen in te trappen. Ref Wim Smet fluit het doelpunt wel meteen af om dat Bolat omver werd gelopen door een Union-speler.
66
Jonas De Roeck grijpt in en brengt twee aanvallers.
66
Vervangen Lucas Stassin
Ingevallen Matija Frigan


67
Daar was Yow bijna! De Westerlo-winger kapt zich erg goed vrij en probeert te verassen met een geplaatst schot. Zijn bal leek maar net naast te gaan.
67
Vervangen Tuur Rommens
Ingevallen Kyan Vaesen


69
Kyan Vaesen versnelt langs de kant en versiert een corner. Het thuispubliek zet zich helemaal achter de ploeg.
70
Bijna Amoura! De invaller kan counteren na de corner van Westerlo en gaat als een speer op doel af met een Westerlo-verdediger achter zich aan. Die kapt hij later uit, maar zijn schot gaat naast.
72
Vervangen Mathias Rasmussen
Ingevallen Jean Thierry Lazare Amani


72
Vervangen Alessio Castro-Montes
Ingevallen Casper Terho


75
Het thuispubliek scandeert plots luidkeels de naam van Mathias Fixelles... Het is duidelijk wie ze op het veld willen zien.
76
Vervangen Erdon Daci
Ingevallen Nacer Chadli


77
Vanhoutte moet even op het veld verzorgd worden nadat hij is gaan zitten.
78
Westerlo versiert weer een corner, het thuispubliek gelooft nog in alles, maar de hoekschop wordt al snel weggewerkt.
80
Ongelooflijk! Hier had de 1-3 altijd op de bordjes moeten staan. Eerst trap Amoura op de lat en in de herneming schiet Eckert Ayensa van heel dichtbij op het been van Bolat.
82
Het is even heet in de zestien van Westerlo. Puertas versnelt deze keer en geeft voor doel, maar zijn ploegmaat trapt de bal veel te wild buiten.
84
Westerlo zet een slotoffensief in, Madsen dribbelt zich geweldig vrij in de zestien maar levert daarna te makkelijk in bij een Union-verdediger.
86
Vervangen Dennis Eckert Ayensa
Ingevallen Elton Kabangu


88

Goal
Doelpunt van Mohamed Amoura (Elton Kabangu)
Wat een blunder! Madsen verliest kinderlijk de bal in de achterhoede en zo kan Amoura oog in oog komen met Bolat. Hij stift de bal heerlijk binnen.
90
Amoura wil zijn tweede maken, maar een Westels been duwt de bal in corner.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.