Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 15 reacties...

Westerlo wil in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen pakken, net zoals KV Mechelen dat deed op de vorige speeldag. Defour geeft alvast het vertrouwen aan de elf die Union een pak voor de broek gaven, maar heeft wel nieuwkomers Konaté en Pflücke op de bank zitten. Bij Westerlo komen Rommens, Van Eenoo en Chadli in de ploeg.
Westerlo (Westerlo - KV Mechelen)
Westerlo: Nick Gillekens - Bryan Reynolds - Roman Neustädter - Pietro Perdichizzi - Tuur Rommens - Thomas Van Den Keybus - Nicolas Madsen - Lukas Van Eenoo - Nacer Chadli - Lucas Stassin - Matija Frigan
Bank: Sinan Bolat - Mathias Fixelles - Muhammed Gümüşkaya - Ravil Tagir - Fernand Goure - Edisson Jordanov - Josimar Alcocer - Yusuke Matsuo

KV Mechelen (Westerlo - KV Mechelen)
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh - Jordi Vanlerberghe - David Bates - Daam Foulon - Rob Schoofs - Ngal'Ayel Mukau - Geoffrey Hairemans - Kerim Mrabti - Nikola Storm - Lion Lauberbach
Bank: Yannick Thoelen - Toon Raemaekers - Jannes Van Hecke - Mory Konaté - Yonas Malede - Rafik Belghali - Patrick Pflücke
1
Westerlo - KV Mechelen: 0-0

1
De Mechelaars hebben het hier in 't Kuipje op gang getrapt.
5
De bezoekers vinden al een paar keer de ruimte bij smaakmakers als Hairemans, Mrabti en Storm. Met het vervolg van de aanval moeten ze dan wel wat beter kunnen doen.
9
De controle ligt voorlopig bij KVM. Je kunt wel zien dat ze bij KV vertrouwen getankt hebben door die overwinning van vorige week en dat het net hieraan ontbreekt bij Westerlo.
12
Een eerste keer dat Westerlo in de Mechelse zestien komt. Stassin gaat neer na een duel, maar krijgt geen strafschop.
15
Prima aanval van KV Mechelen langs links. Lauberbach komt net te laat om de voorzet van Storm in doel te glijden.
19
Westerlo zal er toch iets op moeten vinden om niet zo veel ruimte te geven aan de tegenstander. Kort voor het eigen doel lukt het wel om de gaten te dichten. KVM tussen de linies laten voetballen zal toch ook niet de bedoeling zijn.
19

Goal
Doelpunt van Lucas Stassin (Nacer Chadli)
Stassin krijgt de bal links van doel en pakt plots uit met een mooie boogbal die over Coucke in de verste hoek verdwijnt! Of het nu de bedoeling was of niet, Westerlo staat voor!
24
Je kan het bezwaarlijk een verdiende voorsprong noemen voor Westerlo, maar dit is misschien wel exact wat de thuisploeg nodig had.
26
Bij 21 graden Celsius wordt er toch een drinkpauze gehouden. Het thuispubliek kijkt er raar van op, maar waarom ook niet?
27

Goal
Doelpunt van Matija Frigan
Stassin wil opnieuw een actie opzetten. Die wordt gestuit, maar Frigan neemt knap mee en werkt af in de verste hoek: 2-0! Er is nog wel Mechels protest... Het doelpunt wordt desondanks goedgekeurd.
28
We voetballen opnieuw.
33
Chadli met de voorzet: via een Mechels hoofd gaat de bal in hoekschop. Met wat geluk had die ook weer in een hoek kunnen caprioleren.
37
De huidige score is wel opmerkelijk gezien het wedstrijdverloop. KVM was het eerste kwartier baas, maar vergat veel uitgespeelde kansen bij mekaar te voetballen en aan de overkant is Westerlo dodelijk efficiënt. Sinds de 1-0 is het wedstrijdbeeld wel danig veranderd, in het voordeel van Westerlo.
39
Nog eens een betere aanval van Mechelen en die eindigt met een plaatsbal van Schoofs rakelings naast.
39
 Gele kaart voor Nikola Storm

42
Een vrije trap uit een schuine hoek van Van Eenoo. De vuisten van Coucke zijn nodig.
42
Reynolds duwt de hieropvolgende hoekschop over.
44
Mechelen treft de paal!
Dit had de wedstrijd misschien weer een andere wending kunnen geven. Storm krult de bal tegen de verste paal!
45
We krijgen 5 minuten blessuretijd.
45
 Gele kaart voor David Bates

45+3
De laatste minuten van de extra tijd zijn aan de gang. Voor Westerlo mag het uiteraard zo snel mogelijk rust zijn.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen. Het is lichtjes beginnen regenen in de Kempen.
50
Heeft KV Mechelen de ideeën om de Westelse zege nog in gevaar te brengen? Dat is de grote vraag, het zijn in elk geval heel andere omstandigheden in deze tweede helft.
54
Ze hebben bij Mechelen zich al een paar keer voor de bal gesmeten bij een Westelse poging. Door de 3-0 te maken, kan de thuisploeg zich uiteraard een zenuwachtig vervolg van de wedstrijd besparen.