Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Daknam
Dender zet stap richting rechtstreeks behoud
Anthony Van der Planken

Dender heeft met een verrassende zege op het veld van Lokeren een grote stap richting het behoud gezet. Door de nederlaag mag Lokeren Europees voetbal vergeten.

Als Lokeren thuis Dender klopte, zou het op de slotspeeldag nog hebben mogen meestrijden om Europees voetbal. Blijkbaar kon dat de thuisploeg niet echt motiveren. Lokeren speelde immers ondermaats en kon nooit aanspraak maken op de zege.

Denders 0-1 voorsprong aan de rust was dan ook heel logisch. De bezoekers waren sterker en creëerden ook de beste kansen. Eerst was er een goede kopbal van De Petter, gered door Copa, daarna een schot van Destorme dat maar net naast vloog. Uiteindelijk was het Blondelle die de score wist te openen. Het nummer 22 knalde de rebound op een poging van Destorme binnen.

Lokeren stelde daar weinig tegenover. Enkel Janczyk was gevaarlijk, de aanvaller zag zijn uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker gered worden door Berthelin.

In de tweede helft kreeg diezelfde Berthelin nauwelijks werk. Dender bleef het gevaarlijkst op de counter. De bedrijvige Smajic scoorde uiteindelijk de verlossende 0-2.

De Denderse zege kwam niet meer in gevaar. Met deze drie punten springt Dender over Kortrijk naar de veilige veertiende plek. Met nog een thuiswedstrijd tegen Charleroi te gaan lijkt het rechtstreekse behoud bijzonder dichtbij.