Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent raakt opnieuw niet voorbij Zulte Waregem

AA Gent begint met een halve valse noot aan play-off 1 na gelijkspel tegen Zulte Waregem

AA Gent is met een gelijkspel tegen Zulte Waregem aan play-off 1 begonnen. Het begon matig, maar gaandeweg begon de machine wel te lopen. Kampioenenniveau was het nog niet, hoopgevend voor de toekomst kan de tweede helft wel genoemd worden.

Hein Vanhaezebrouck begon met een plan aan deze play-offs, maar had in dat plan geen plaats voor Mitrovic en Neto. Zij moesten beiden op de bank beginnen, Boussoufa moest dan weer de geblesseerde Dejaegere vervangen en begon meteen in de basis. Hij speelde deze week nog met Marokko.

Indrukwekkende minuut stilte

Francky Dury koos opnieuw voor Christophe Lepoint centraal in de verdediging, in vergelijking met speeldag 30 kwam enkel Baudry in de plaats van de geblesseerde Thiam. Dalsgaard schoof daardoor een rijtje op in het radarwerk van Essevee. De match begon met een erg indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.

Daarna bleef het echter ook nog erg lang stil. AA Gent slaagde er niet in om iets te doen met de steriele druk die het ontwikkelde, terwijl Essevee in het eerste halfuur al blij was dat het de nul al bij al makkelijk kon houden. Een uitverkochte Ghelamco Arena was niet tevreden en floot soms de spelers, maar vooral ref Lambrechts uit. Die had volgens het Gentse publiek minstens zeven strafschoppen moeten fluiten.

Leye en Kums dikken statistieken aan, geen winnaar

En als je baas bent, maar geen goals scoort, dan zegt het cliché dat je meestal het deksel op de neus krijgt. En dat was ook nu het geval: de eerste bal tussen de palen van de bezoekers was meteen raak. Heerlijke aanval over verschillende stations, dat wel. Baudry met de afgemeten voorzet, Leye ranselde in doel. De Ridder miste even later zelfs dé kans op 0-2.

Het gaf de Buffaloburger moed, al moest het in de tweede helft beter. En dat was het ook: Gent ging steeds dreigender spelen, al zat er nog steeds te veel afval in het spel van Gent om er echt over te lopen. Kampioenenniveau? Allerminst voorlopig in de Ghelamco Arena.

De verdiende gelijkmaker viel wel: Kums trapte het doel bijna aan gort met een heerlijke trap in de bovenhoek. Daarna gingen de Buffalo's naarstig op zoek naar de overwinning, maar een sterke Steppe hield de thuisploeg van de 2-1. Al liet de afwerking - zeker van Milicevic - soms ook te wensen over.