gntKAA Gent
zwaZulte Waregem
Sven Kums 57'
1-1
Datum: 01/04/2016 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Niet te onderschatten: landskampioen Gent trekt play-off 1 op gang tegen Zulte Waregem

AA Gent en Zulte Waregem schieten play-off 1 op gang, u kan het bij ons LIVE volgen

Niet te onderschatten: landskampioen Gent trekt play-off 1 op gang tegen Zulte Waregem
Foto: © photonews

In Gent trekt de landskampioen de play-offs op gang tegen Zulte Waregem. Tijdens de reguliere competitie leverde dat twee gelijke spelen op, nu willen beide teams er meer uit halen.

Bij de Buffalo's zit Mbark Boussoufa gewoon in de kern: "Hij heeft dan wel een trap op de kuit gehad tijdens de internationale matchen, op donderdag kon hij toch gewoon volledig meetrainen. Hij zit dan ook in de wedstrijdselectie, maar het zal natuurlijk afwachten zijn hoe hij zal reageren", aldus Vanhaezebrouck op zijn persconferentie.

Er niet bij: Brecht Dejaegere, voor hem is het seizoen over. Moses Simon is ook fit en speelklaar voor het duel met Zulte Waregem. Ook bij Essevee zijn er overigens een paar internationals, waarvan vooral Dalsgaard enkel op donderdag kon trainen: "Maar hij heeft ritme opgedaan bij zijn land, dus dat is geen probleem."

Gent is nog sterker dan vorig jaar -

Zulte Waregem moet wel Mame Thiam missen: "Hij heeft last van de knie en de match tegen Gent zal te vroeg komen", aldus de coach van Essevee. Ook Bostyn, D'Haene en Aneke zijn er niet bij voor Zulte Waregem, zij revalideren allen rustig verder. Mëité is geschorst. Voor beide teams is het een belangrijk duel om meteen scherp aan de play-offs te beginnen.

"Gent is de kampioen en ze zijn nog sterker dan vorig jaar. Ze staan met een uitgebalanceerde ploeg op een knappe tweede plaats. Ze staan er toch maar", aldus Dury. "Gent is intrinsiek beter, maar in de play-offs kan alles", beseft ook Steve De Ridder. "We willen meespelen in de play-offs en dus willen we een van de eerste twee matchen zeker winnen."

Wie opent de play-offs met het beste resultaat? Als de landskampioen wint, dan kan u via ons meteen 84 euro verdienen. En een stuntje van Essevee kan zelfs 450 euro opleveren!

Meer nieuws