Reactie Vanhaezebrouck na "beste match tegen Essevee" niet ontevreden: "Maar we schoten opnieuw in onze eigen voet"

Vanhaezebrouck na "beste match tegen Essevee" niet ontevreden: "Maar we schoten opnieuw in onze eigen voet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent begon play-off 1 met een gelijkspel tegen Zulte Waregem. Toch was coach Hein Vanhaezebrouck niet erg ongelukkig na het puntenverlies. "We hebben onze beste match tegen Zulte Waregem gespeeld", liet hij optekenen. Drie gelijke spelen tegen Essevee, dat begint toch stilaan door te wegen.

"Je kan 1-1 spelen na een slechte wedstrijd of je kan 1-1 spelen na een wedstrijd waarin je kansen hebt afgedwongen, waarin de doelman van de tegenpartij een fantastische wedstrijd speelt – hij pakt een paar mirakelballen en zal uitgeroepen worden tot speler van de speeldag, 100% zeker – dan kan dat gebeuren", klonk het bij de Gentse oefenmeester.

"We zijn ontgoocheld over het resultaat, maar dit is onze beste match tegen Zulte Waregem van het seizoen. In wedstrijden waarin je controleert, mag je natuurlijk geen doelpunt tegenkrijgen. Als wij voorkomen, dan kan de tegenstander niet inzakken en komt er meer ruimte. We hebben op dat gebied opnieuw in onze eigen voet geschoten."

Het tegendoelpunt zat Vanhaezebrouck hoog: "Het is een beetje een bevestiging van wat na Nieuwjaar nog al een aantal keer gebeurd is. Je kan geen doelpunt pakken op een voorzet over de grond als je niet in ondertal bent. Het was bovendien de eerste echte kans van de bezoekers."

De volledige persbabbel van de coach van AA Gent kan je hier vinden:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties