antAntwerp
beeBeerschot
1-0
2-0
Datum: 15/04/2018 14:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bosuil

Herbeleef Antwerp - Beerschot (Play-off 2)

Volg de match tussen Antwerp en Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
















13:40
Marc Brys heeft weinig redenen om te wisselen bij Beerschot, enkel de geschorste verdediger Jan Van den Bergh is er niet bij, hij wordt vervangen door de ervaren Nederlander Arjan Swinkels, de man die volgend seizoen het shirt van KV Mechelen aantrekt.
14:16
Héérlijk sfeertje op de Bosuil
Nog een kwartier tot de aftrap en de fans van Antwerp jagen de decibels flink de hoogte in wanneer de rood-witte krijgers naar de cornervlag stappen om wat sprintjes te trekken. Ook in het vak van Beerschot de nodige ambiance.
13:43
Bij thuisploeg Antwerp toch wel wat personeelswissels, trainer László Bölöni schudt flink in de zak met namen na die 4-0 pandoering op het veld van STVV. Komen in de ploeg: De Laet, Siani, Rodrigues, Pitroipa en Owusu.

Vooraf

13:37
Dag dames en heren! Een hoogdag voor elke Antwerpenaar met een voetbalhart want vandaag staat voor het eerst sinds een eeuwigheid nog eens een derby tussen Antwerp en Beerschot op het programma. Wie zal het straks halen? Binnen een uur weerklinkt het eerste fluitsignaal!
1
Antwerp-KFCO Beerschot-Wilrijk: 0-0
1
Wat een heksenketel!
We zijn vertrokken! De eerste balcontacten van Beerschot verlopen meteen onder een striemend fluitconcert van de thuisploeg, de eerste keer dat Antwerp de bal raakt, stijgt er stormachtig gejuicht op. Ambiance in de tent!
2
Eerste poging van Hairemans afgeblokt
Antwerp zoekt meteen het vijandige doel op en publiekslieveling Geoffry Hairemans krijgt centraal meteen wat ruimte om uit te halen. De poging strandt op het been van Swinkels. De vlam toch meteen in de pan op de Bosuil.
4
Joren Dom redt het hachje van Beerschot!
Owusu kan in de zestien uithalen met buitenkantje voet en ziet hoe Joren Dom - uitgerekend de man die vijf jaar het shirt van Antwerp droeg - met het hoofd redding brengt. Dat was nodig want dit was meteen een dikke mogelijkheid.
5

6
Het is al meteen alle hens aan dek bij Beerschot, dat heel wat opkuiswerk heeft op defensief vlak. Doelman Romo moet een gevaarlijke voorzet wegboksen, maar botst daarbij op Swinkels. Gelukkig voor de paarshemden kan niemand van Antwerp profiteren.
9
De fans van Antwerp hebben de tijd van hun leven en laten het absoluut niet na om hun rivalen van Beerschot te prikkelen met ludieke spreekkoren. Het antwoord laat niet lang op zich wachten, heerlijk verbaal onderonsje.
10
Van Hyfte verschalkt bijna zijn eigen doelman!
Je hebt het gevoel dat het niet lang 0-0 zal blijven en Tom Van Hyfte, een van de ervaren rotten bij Beerschot, ziet een deviatie in het strafschopgebied bijna voorbij zijn eigen doelman vliegen. De opluchting is groot in het kamp van Beerschot.
12

15
Van Damme vliegt er stevig in!
Jelle Van Damme is gemaakt voor dit soort matchen en staat duidelijk op scherp. De ancien van Antwerp vliegt er bijzonder stevig in bij Alexander Maes, die zich een hoedje schrikt. Ref Visser houdt de kaarten voorlopig wel op zak.
17
Siani trapt de 1-0 pal op Romo!
De eerste écht grote kans van de match is een feit: Sébastien Siani dribbelt zich knap voorbij twee belagers in het paars en knalt dan pal op de uitgekomen Romo. De ingreep van de bezoekende goalie uit Venezuela was nodig!
19
Het antwoord van Beerschot kan tellen!
Meteen de tegenreactie van Beerschot met een scherpe counter via stoomtrein Guillaume François op rechts. Die vindt in het centrum Joren dom en de ex-speler van Antwerp zet Bolat flink aan het werk met een fikse knal naar de verste hoek. Tot groot jolijt van de bezoekende fans.
22
Het thuispubliek wordt wat zenuwachtig want het is nu Beerschot dat eventjes de wet dicteert. De volgende doelpoging laat niet lang op zich wachten en het is alwéér een bedrijvige Joren Dom die zijn kans waagt, maar Bolat kan makkelijk pakken.
24
De Laet zijn teen is nét te kort!
Een gevaarlijk aangesneden vrije trap van Hairemans zaait paniek in de defensie van Beerschot en Ritchie De Laet komt aan de tweede paal net een teen te kort om er 1-0 van te maken. Het levert Antwerp wel nog een corner op.
26
Beerschot komt er bij momenten snedig uit en dat gebeurt niet zelden over rechts. François bereikt met een subtiel hakje zijn maatje Van Hyfte. Die maakt knap ruimte voor een schot naar de korte hoek, Bolat is echter bij de les en pakt al bij al simpel.
29
De start van Antwerp was behoorlijk dwingend, maar intussen is de partij netjes in evenwicht. Beerschot trekt de lijn van de voorbije matchen in Eupen en thuis tegen Lokeren door en toont zich een waardige tegenstander voor een ploeg uit 1A.
31

Goal
Doelpunt van William Owusu (Onbekend Onbekend)
Het stadion ontploft want topschutter William Owusu knalt Antwerp op voorsprong. Hij geraakt met wat geluk voorbij zijn belager Diarra en knalt vervolgens onhoudbaar binnen. De Bosuil danst op en neer!
31

Goal
Doelpunt van William Owusu

34
Rodrigues waagt zijn kans voor 2-0!
Beerschot moet even naar adem happen en bijn Antwerp ruiken ze hun kans om er meteen nog een tweede bij te doen. Ivo Rodrigues probeert het met zijn lichtvoetige dribbels vanop rechts, maar Romo kan in twee keer pakken.
37
"Wie niet springt, dat is een rat!"
Het feestje is al ingezet in Deurne-Noord en dat heeft natuurlijk alles te maken met die 1-0 tussenstand, met dank aan doelpunt nummer negen van het seizoen van goaltjesdief Owusu. De fans van Antwerp schakelen nog een tempo hoger met de gezangen richting het uitvak.
40
De Braziliaan Merlo Octávio kan eens uithalen, maar zijn schot is een ferme afzwaaier en dat vindt het klaarwakkere thuispubliek natuurlijk geweldig. Het is wachten op een echte reactie van Beerschot na die 1-0.
42
Vervangen Aurélio Buta
Ingevallen Dino Arslanagic


44
Antwerp moet al noodgedwongen wisselen
Verdediger Aurélio Buta kan niet meer verder bij de thuisploeg en dus moet Dino Arslanagic hem komen vervangen. Intussen hebben we nog een leuke doelpoging genoteerd van Joren Dom, maar geen derde keer, goeie keer voor de middenvelder van Beerschot. Zijn leuke trap vliegt net naast de kooi van Bolat.
45
We gaan rusten met 1-0 op de Bosuil!
Het einde van de eerste helft levert nog een leuke actie op van Ivo Rodrigues. De Portugese winger is een gesel voor de defensie van Beerschot en pakt nog eens uit met een technisch nummertje. Swinkels is er net op tijd bij om het leer weg te knallen. We rusten met 1-0 voor Antwerp.


Scheidsrechter
Rust
Antwerp - KFCO Beerschot-Wilrijk: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Octávio Merlo Manteca
Ingevallen Mohamed Messoudi


49
 Gele kaart voor Jonathan Pitroipa

50
 Gele kaart voor Jonathan Pitroipa

50
Vervangen Jonathan Pitroipa
Ingevallen Gouné Niangadou


52
Het spel ligt vaak stil bij begin tweede helft
We zijn intussen al bijna zeven minuten ver na de koffie, maar voorlopig hebben we vooral veel irritatie en spelonderbrekingen gekregen. Intussen is Pitroipa naar de kant, onderweg naar de uitgang kreeg hij ook nog eens geel van ref Visser. Niet naar de zin van het thuispubliek!
55
Het is voorlopig niet veel soeps na die toch wel entertainende eerste helft met kansen langs beide kanten. De foutenlast loopt alsmaar op en scheidsrechter Lawrence Visser moet toch opletten dat de boel hier niet ontspoort.
57
Dubbele kans voor Antwerp op 2-0!
Romo moet zich reppen om de bal uit de voeten van de doorgestoomde Joaquín Ardaiz te halen en doet dat uitstekend. In de rebound komt de bal opnieuw voor doel en dit keer is het invaller Goune Niangadou die kan koppen, in het zijnet!
60
Vervangen Tom Van Hyfte
Ingevallen Kule Mbombo


62
Van Damme op de korrel genomen
Jelle Van Damme dweilt op links de flank af en dat is voor de neus van de fans van Beerschot en die zijn niet vergeten dat de ex-speler van Anderlecht en Standard ook nog een verleden heeft bij hun ploeg. En nu bij Antwerp spelen? Dat is 'not done'.
64
Beerschot ontsnapt aan dubbele achterstand!
Wat is die Goune Niangadou lekker ingevallen zeg! Zijn fikse pegel gaat maar net naast het doel van Romo en de ontgoocheling is groot bij de aanhang van Antwerp, alles wat rood en wit is, zag de bal al binnen. Géén 2-0!
67
Antwerp ruikt de 2-0 en de volgende die zijn kans waagt is de swingende Ivo Rodrigues, wedden dat die straks op heel wat belangstelling van andere clubs zal mogen rekenen? Zijn schot verdwijnt in de armen van Romo, die heeft zijn werk.
70
Nog twintig minuten, wat kan Beerschot nog?
Het initiatief is nu even in handen van de bezoekers en die mogen natuurlijk nog altijd hopen op een puntje bij deze tussenstand, alleen hebben ze na rust nog geen enkele kans weten te versieren. Antwerp kijkt de kat nu uit de boom.
72
We krijgen Limbombe bij Antwerp
Terwijl Joaquín Ardaiz nog eens zijn kans waagt, maar enkele meters naast besluit, maakt ene Stallone Limbombe zich klaar om in te vallen en het applaus op de banken is immens. De man die straks naar AA Gent trekt, is hier heel graag gezien.
74
Romo voorkomt de 2-0 van Joaquín Ardaiz!
Bijzonder leuke actie van Joaquín Ardaiz, die in de zestien als een slangenmens op zoek gaat naar een mogelijkheid om af te drukken. En met succes! Alleen is die dekselse Rafael Romo er als de kippen bij om de angel uit de mogelijke 2-0 te halen.
78
Vervangen Joaquín Ardaiz
Ingevallen Stallone Limbombe


79

81
Zit het venijn nog in de staart met een gelijkmaker van Beerschot of maakt een sterk Antwerp er nog 2-0 van? We zouden eerder op dat tweede gokken, The Great Old lijkt niet van plan om z'n prooi nog los te laten.
82
Vervangen Jimmy De Jonghe
Ingevallen Youssef Boulaouali Didouh


84
 Gele kaart voor Joren Dom

84
 Gele kaart voor Joren Dom

86
 Gele kaart voor Mohamed Messoudi

86
 Gele kaart voor Mohamed Messoudi

88

Goal
Doelpunt van William Owusu (Onbekend Onbekend)
En daar is de genadestoot voor Beerschot! Een ongelukkige interventie met de kop van Denis Prychynenko belandt aan de tweede paal pardoes in de voeten van Owusu en die maakt zijn tweede van de namiddag, boeken toe!
88

Goal
Doelpunt van William Owusu

90
Het dak gaat er helemaal af op de Bosuil!
Het verlossende tweede doelpunt zorgt ervoor dat alle fans van Antwerp volledig door het dolle heen zijn. En bijna wordt het zelfs nog 3-0 via man van de match Ivo Rodrigues. Al zal vooral dubbele doelpuntenmaker Owusu straks fel gevierd worden.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.