"Op een bepaald moment stapte Erik Van Looy met een paars gezicht, en dat wil wat zeggen voor een Antwerp-fan, het veld af"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
"Op een bepaald moment stapte Erik Van Looy met een paars gezicht, en dat wil wat zeggen voor een Antwerp-fan, het veld af"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Erik Van Looy is niet alleen de presentator van de populaire quiz De Slimste Mens ter Wereld. Hij is ook een begenadigd filmregisseur en fanatiek Antwerp-fan.

In zijn vrije tijd voetbalt Van Looy bij FC Muggenberg, een ploeg van enkele vrienden uit Antwerpen. Ook Antwerp-legende Cisse Severeyns trapt met hen nog wel eens op een bal en schat de voetbalkwaliteiten van de BV naar waarde.

"Erik kan héél goed voetballen, maar vooral dan goed voor zijn leeftijd", lacht Severeyns in Het Nieuwsblad. "We spelen met FC Muggenberg jaarlijks mee in de Domo-Cup van Leo Van der Elst. Tja, Erik gaat niet dagelijks lopen en heeft dus op fysiek vlak niet de beste papieren. Op een bepaald moment stapte hij met een paars gezicht - en dat wil wat zeggen voor een Antwerp-fan - totaal uitgeput het veld af om zich te laten vervangen. De rest zag dat en begon dus nog sneller te wisselen, waardoor Erik sneller weer het veld op moest. Goed gelachen."

Vloeken op zichzelf

Van Looy is verder bijzonder kritisch voor zichzelf. "Het is vermakelijk hoe hij de ­hele tijd op zichzelf loopt te vloeken wanneer er iets niet gaat zoals hij het vooraf in gedachten had. Die zou een gele kaart pakken voor protest tegen zichzelf", besluit Severeyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties