Antwerp kan maar beter uit z'n doppen kijken: "Ik denk dat het derbygevoel iets meer leeft bij Beerschot" en "Beerschot zou weleens heel gevaarlijk kunnen worden op Bosuil"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 26 reacties
Antwerp kan maar beter uit z'n doppen kijken: "Ik denk dat het derbygevoel iets meer leeft bij Beerschot" en "Beerschot zou weleens heel gevaarlijk kunnen worden op Bosuil"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog één keertje slapen en de Antwerpse voetbalfan beleeft een van zijn hoogdagen van het jaar. Al dagenlang wordt er in 't stad over niks anders gesproken dan over Antwerp-Beerschot. Maar wie trekt nu zondag op een ongetwijfeld kolkende Bosuil aan het langste eind?

Urbain Spaenhoven kijkt, net zoals heel wat voetballiefhebbers binnen én buiten Antwerpen, reikhalzend uit naar de stadsclash van komend weekend. De ex-coach van Beerschot Wilrijk, die de ploeg naar de titel leidde in eerste provinciale en vierde klasse, acht de Kielse Ratten niet kansloos, wel integendeel zelfs. 

"Ik kijk er écht naar uit en heb ook mijn idee over hoe het gaat verlopen zondag. Als ik de uitslag van Antwerp op STVV zie, dat was confronterend. Maar we moeten eerlijk zijn: Antwerp speelt op dit moment een ongeïnteresseerde play-off 2", klinkt het bij Voetbalkrant

Challenge

Bij Beerschot liggen de kaarten anders. "Na het mislopen van en de teleurstelling over de promotie tegen Cercle Brugge is het voor Beerschot een 'challenge' om zich te profileren als 1A-ploeg. Dat verklaart voor mij op dit moment het verschil in resultaten tussen beide rivalen", aldus de ex-trainer van De Mannekes.  

"Ik denk dat Beerschot weleens heel gevaarlijk zou kunnen worden op de Bosuil, ik heb de indruk dat het derbygevoel bij de spelers van Beerschot iets meer leeft dan bij Antwerp. Máár, het enige voorbehoud dat ik maak, is dat Antwerp het na die zware 4-0 aan zijn ongelooflijk hondstrouwe aanhang verplicht is om te reageren."

Niet gepast

De 60-jarige Spaenhoven, momenteel aan de slag als technisch directeur bij Rupel Boom in de tweede amateurklasse, is blij dat de derby eindelijk terug is: "Het is fantastisch hé! Ik herinner mij nog dat er in mijn eerste jaar dat ik coach was van Beerschot al gesproken werd over een stadsderby, maar ik vond dat toen niet gepast. Er was toen ook een verschil van maar liefst drie reeksen tussen beide clubs."

Het nieuwe Beerschot stond toen nog in z'n kinderschoenen: "Wij zaten toen in een opwaartse spiraal, met een nieuwe club, een nieuw elan en een nieuwe drive. De fans waren blij dat de club nog bestond. Ik wilde die match toen echter niet spelen, mét steun van de voorzitter trouwens. Ik heb altijd gezegd: laat ons tegen elkaar spelen als we via loting tegen elkaar uitkomen in de beker of binnen een paar jaar in de competitie. En zie, we zijn vier of vijf jaar verder en het is al van dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties