Antwerps boegbeeld waarschuwt relativerende Bölöni voor derby: "Geen ontslag, maar een verlies zou bij veel supporters blijven hangen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 15 reacties
Antwerps boegbeeld waarschuwt relativerende Bölöni voor derby: "Geen ontslag, maar een verlies zou bij veel supporters blijven hangen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp-coach Laszlo Bölöni ligt niet wakker van de derby tegen Beerschot Wilrijk: "In de context van PO2 is de waarde van die match overdreven", vindt hij. Dat in tegenstelling tot de hoge verwachtingen bij vele supporters.

Marc Van Der Linden, die zelf voor The Great Old speelde tussen '81 en '89, is nog altijd een fervente aanhanger. "Velen van die jongens beseffen niet hoe belangrijk die wedstrijd is, zeker voor de supporters. Het eergevoel van enorm veel mensen staat op het spel", vertelt hij aan ATV.

"Maar ik vermoed nu wel dat jongens als Geoffry Hairemans, Ritchie De Laet en Alexander Corryn, die hier toch beter mee bekend zijn, de ploeg mee op sleeptouw zullen nemen. Daarom zullen zij volgens mij ook zéker in de basis staan", gaat hij verder. "Maar dat zijn er slechts drie. Beerschot Wilrijk heeft veel meer van die jongens in hun kern die dat besef wel hebben."

Puntenverlies in de derby zou een smet zijn op een prachtig seizoen - Marc Van Der Linden

Het standpunt van de trainer kan hij maar moeilijk begrijpen. "Bölöni houdt de druk wel een beetje af door te zeggen dat het een seizoen zoals een ander is, maar bij verlies zal hij het toch warm krijgen. Niet dat het zou leiden tot een ontslag, maar bij vele supporters zou dat toch blijven hangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties