Antwerpse politie op scherp voor zondag: "Extra maatregelen en extra manschappen"

Antwerpse politie op scherp voor zondag: "Extra maatregelen en extra manschappen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat de gespannen derby tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk op het programma. Gezien het verleden tussen beide supportersclans staat de Antwerpse politie op scherp. Toch vatten ze het niet anders op dan vorige risicomatchen.

Toegegeven, als we de veiligheidsmaatregelen zagen rond de Bosuil voor de match tegen Club Brugge kan de Antwerpse politie moeilijk nog meer doen. "Voor ons verandert er niet veel ten opzichte van andere risicomatchen die we dit seizoen al in goede banen geleid hebben, zoals tegen Club Brugge", aldus woordvoerder Willem Migom bij Sporza.

"Deze derby is wel degelijk een risicomatch en dus zullen er extra maatregelen genomen worden en zullen er extra manschappen ingezet worden, maar we geven nooit cijfers of details. Er zullen, zoals bij elke risicomatch, ook supporters rond het stadion hangen. Er wordt dus ook toezicht gehouden in de omgeving en in de stad."

Dit seizoen hield de politie alvast alles onder controle. "Er zijn dit seizoen nog geen incidenten geweest in Antwerpen rond een voetbalmatch en dat willen we zo houden. We hebben er alle vertrouwen in dat we de controle zullen kunnen bewaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties