bcfcBirmingham City
Charlton Athletic
0-1
Datum: 10/09/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: St. Andrews Stadium
Charlton behoudt maximum
Kristof Blomme
| 0 reacties
Charlton behoudt maximum
Foto: © SC

Charlton won met het kleinste verschil op het veld van Birmingham. Opnieuw Darren Bent zorgde voor het enige doelpunt van de partij. De ambiteuze club heeft na vier matchen nog steeds het maximum van de punten. 

Charlton haalde in het tussenseizoen een tiental nieuwe spelers binnen. Het doel dit seizoen is Europees voetbal halen. Hun start hebben ze alvast niet gemist, want na vier speeldagen tellen ze het maximum van twaalf punten. Ook nu begon het goed voor de Addicks. Na een kwartier spelen kopte Bent een voorzet van Thomas beheerst binnen. Het vijfde doelpunt al dit seizoen van de jonge Bent. Toch kwamen de bezoekers goed weg. Doelman Andersen raakte de bal buiten het strafschopgebied met de hand. Hij mocht blij zijn met een gele kaart. De vrije trap die daarop volgde werd door Jarosik hoog over geknald. De eerste helft werd een aangenaam kijkstuk met kansen aan beide kanten. Eerst ging een lob van Rommedahl over doel. Nadien kon ook Forssell het doel niet vinden. 

Na rust waren de kansen iets schaarser. Forssell kon wel nog eens inkoppen, maar die bal ging naast. Nu was het allemaal Birmingham wat de klok sloeg. Eerst kopte Jarosik op doelman Andersen. Daarna kon Nicky Butt een kopbal niet laag houden. Helemaal op het einde van de partij was ook nog eens Upson gevaarlijk met de kop. Ook zijn kopbal verdween echter over doel.

Statistieken