Speeldag: Speeldag 5
Stadion: The Hawthorns
Wigan wint knap
Kristof Blomme

Promovendus Wigan behaalde een knappe overwinning op het veld van West Bromwich. Greening had de thuisploeg nochtans op voorsprong gezet. Connolly en Bullard, in de laatste minuut, zorgden echter voor de overwinning.

De match begon slordig met heel veel duels. Wigan pakte in de eerste twintig minuten al drie gele kaarten. Halweg de eerste helft kon Greening zich doorzetten. Zijn schot verdween tegen de touwen. Wigan was op achtervolgen aangewezen, maar een kwartier later stonden ze alweer op gelijke hoogte. Connolly bezorgde zijn ploeg op die manier een 1-1 ruststand. Het had anders kunnen uitdraaien, maar Gaardsoe liet een wenkende kans liggen voor de thuisploeg.

West Brom bleef de betere kansen creëren, maar scoren lukte niet. Een schot van Ellington werd over getikt door de bezoekende doelman. Een schot van Chaplow vloog naast. In de laatste minuut sloeg het noodlot echter toe voor West Brom. Een schot van Bullard verdween zomaar in de benedenhoek. Een bittere pil voor WBA die op die manier met vijf punten blijven staan. Wigan heeft nu één puntje meer.