Speeldag: Speeldag 5
Stadion: St. James Park
Newcastle kan weer niet winnen
Jelle Vereecke

Newcastle kon op de vierde speeldag weer niet winnen. Het bleef thuis tegen Fulham steken op 1-1. The Magpies moesten wel terugkeren van een achterstand.

Newcastle begint het seizoen 2005-2006 met een serieuze valse noot. Deze keer kon het geen afstand nemen van Fulham. Alle schijnwerpers waren gericht op Michael Owen, die Newcastle had overgenomen van Real Madrid. Owen had zijn debuut echter anders voorgesteld. In het openingskwartier raakte hij amper het leer en later in de wedstrijd had hij ook nog eens pech met de afwerking. Als hij dan eens bij de bal kwam, werd hij neergelegd door een Fulham-verdediger.

Die andere aanwinst in de spits, Albert Luque, was wel op dreef, maar net voor rust raakte hij geblesseerd. Ook Taylor raakte nog voor de pauze geblesseerd. De verdediger lag eerder op de wedstrijd aan de basis van het tegendoelpunt. Na een te korte terugspeelbal kon Mc Bride de 0-1 op het scorebord zetten.

Fulham bleef ook in de tweede helft de beste ploeg en had ook nog de beste kansen, maar het had pech in de afwerking. Uiteindelijk zorgde Owen dan toch voor de gelijkmaker. Hij lokte een vrije trap uit, die de ingevallen N'Zogbia mooi in doel trapte.