Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Upton Park
West Ham wint overdreven met 4-0
Dirk Pieters

West Ham kon thuis met 4-0 winnen van Aston Villa. De einduitslag doet vermoeden dat het een koud kunstje was op de drie punten thuis te houden, maar dat was totaal niet het geval. Deze afstraffing verdiende Villa niet.

De wedstrijd begon vrij aardig met enkele kleine kansjes voor beide ploegen. Kevin Phillips kreeg de bal voor Aston Villa niet onder controle, en aan de overkant kon Matthew Etherington dreigen met een schot dat hoog over ging.
Aston Villa kreeg verschillende corners in de eerste helft, maar kon er geen enkele van benutten. De thuisploeg kon wel scoren. Een mooie aflegger met het hoofd van Sheringham kon de aanlopende Harewood (foto) bereiken,  die mooi binnenschoot. 1-0 voor de thuisploeg.
Amper vier minuten later kon Harewood opnieuw scoren, ditmaal kwam de assist (opnieuw met het hoofd) van Anton Ferdinand. 2-0 en West Ham op rozen na een half uur spelen. Villa probeerde wel, maar zowel Milan Baros als Gareth Barry konden de aansluitingstreffer niet maken. Ook West Ham-doelman Roy Carroll kon enkele keren goed ingrijpen zodat we gingen rusten met een 2-0 stand in het voordeel van West Ham.

Ook in de 2de helft speelde Aston Villa goed mee, maar opnieuw schoot Harewood raak en zo kon Aston Villa het vergeten om punten te komen pakken. Het was overigens meteen het derde doelpunt van de avond voor Marlon Harewood. Beide ploegen bleven aanvallend spelen en dat leverde veel kansen op langs beide kanten. Het verschil zat hem duidelijk in de afwerking want Villa speelde lang niet slecht. Harewood maakte duidelijk het verschil.
Zelfs de elfde corner voor Villa leverde geen aansluitingstreffer op. Roy Caroll speelde een sterke wedstrijd en hield Villa van een doelpunt. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Yossi Benayoun er nog 4-0 van.

West Ham won thuis met 4-0 maar had deze overwinning vooral te danken aan Marlon Harewood die goed was voor drie doelpunten, en Roy Carroll. Bij Villa moeten alle spelers in eigen boezem kijken, 14 kansen, 11 corners en geen doelpunt.