eveEverton
Portsmouth
0-1
Datum: 10/09/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Goodison Park
Everton verliest weer
Kristof Blomme
| 0 reacties
Everton verliest weer
Foto: © SC

Zo goed het vorig seizoen ging met Everton, zo slecht gaat het dit seizoen. Nu werd er op eigen veld verloren van Portsmouth. Ferguson bezorgde met een eigen doelpunt z'n ploeg een kater.

Vorig seizoen eindigde Everton vierde waardoor ze konden doorstoten naar de voorrondes van de Champions League. Daar werden ze echter meteen geëlimineerd door Villareal. Ook in de match tegen Portsmouth draaide het niet. In het begin van de partij kwamen er enkele kansen voor de bezoekers. Vooral LuaLua had ze op voorsprong moeten zetten. Hij besloot echter op de lat. Everton vond moeilijk openingen. Een vrije trap van Mikel Arteta werd gepakt door de bezoekende goalie. Nadien was het weer de beurt aan Portsmouth. Dario Silva besloot echter zwak op Nigel Martyn. Everton mocht niet klagen over de 0-0 ruststand.

De thuisploeg begon iets steviger aan de tweede helft. Ferguson kopte goed in, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Even later was het weer Ferguson die de hoofdrol opeiste. Na een hoekschop verschalke de aanvaller z'n eigen doelman met het hoofd. Everton was op achtervolgen aangewezen, maar kreeg niet veel meer klaar. Enkel Beattie kon nog eens dreigen, maar hij trof het zijnet. Na vier partijen staat Everton slechts op een achttiende plaats met drie schamele punten. 

Statistieken