munManchester United
mciManchester City
Datum: 10/09/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Old Trafford
United en City spelen gelijk in derby
Kristof Blomme
| 0 reacties
United en City spelen gelijk in derby
Foto: © SC

Manchester United is op Old Trafford niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. Vlak voor rust zette Van Nistelrooy de thuisploeg op voorsprong. Een kwartier voor tijd werd dat echter teniet gedaan door Barton.

Na tien minuten spelen kon Park voor het eerst op doel schieten. Zijn bal ging echter voorlangs. Van Nistelrooy kreeg even later ook een kans, maar die poging ging over. Verder kwam de thuisploeg niet tegen de goed georganiseerde stadsgenoten. Vlak voor rust kwam er plots toch een doelpuntje uit de lucht vallen voor United. Een vrije trap van Scholes kwam via wat tussenstations bij Van Nistelrooy terecht. De onvermijdelijke Nederlander aarzelde niet en vlamde binnen. De bezoekers hadden buitenspel gezien, maar hun protest kon niet baten.

In de tweede helft controleerden de troepen van Ferguson de wedstrijd. Veel kansen kwamen er niet meer. Een kwartier voor tijd maakten de bezoekers plots gelijk. Een schot van Cole werd eerst gered door van der Sar. Meteen nadien kon Vassell voorzetten en Barton verlengde in doel. Invaller Giggs zorgde bijna nog voor de overwinning, maar z'n kopbal ging net naast. In de allerlaatste minuut gingen de bezoekers bijna onverdiend met de drie punten lopen. Van der Sar redde een schot van Cole op een schitterende manier. Zo leed Manchester United kostbaar puntenverlies. Manchester City blijft bovenin goed meedraaien.