Speeldag: Speeldag 5
Stadion: White Hart Lane
Tottenham en Liverpool in evenwicht
Kristof Blomme

Liverpool heeft een gelijkspel behaald bij Tottenham. Beide teams slaagden er niet in om een doelpuntje te maken.

Tottenham kreeg in de eerste helft de beste kansen. Eerst krulde Jermaine Defoe een bal naast. Daarna miskeek Reina zich volledig op een voorzet van diezelfde Defoe, maar zonder gevolgen. Crouch kreeg wat later een goeie kopkans voor de bezoekers, maar zijn bal ging over. Tottenham bleef de betere ploeg en bijna was de voorsprong een feit. Nieuwkomer Rasiak kon, na een voorzet van Davids, op doel koppen. Zijn bal strandde echter op de lat.

Liverpool begon beter aan de tweede helft. Eerst kon Luis Garcia nog net afgeblokt worden door Ledley King. Even later moest Robinson z'n kunnen tonen op een knal van Cissé. Bijna kon Riise de Reds op voorsprong zetten. Zijn vlam spatte echter uiteen op de onderkant van de lat. De thuisploeg was gewaarschuwd, dus lieten ze ook nog iets zien. Een schot van Carrick werd moeiteloos gepakt door Reina. Rasiak wist toch te scoren in zijn eerste match voor Tottenham. Bij de voorzet van Carrick had de bal echter de achterlijn overschreden. Op het einde van de wedstrijd gebeurde bizar genoeg identiek hetzelfde aan de andere kant. Gerrard kon voorzetten, Crouch kopte binnen. Ook hier had de bal echter de achterlijn overschreden. Hierdoor bleef een aangename wedstrijd op 0-0 steken.