Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Riverside Stadium
Arsenal gaat de boot in
Kristof Blomme

Arsenal leed een nederlaag op het veld van Middlesbrough, het werd 2-1. Yakubu en Maccarone brachten de thuisploeg eerst nog 2-0 voor. Reyes kon nog tegenscoren, maar daar bleef het bij.

Arsenal moest het deze wedstrijd zonder Thierry Henry stellen. De aanvaller werd hard gemist bij de Gunners. In de eerste vijf minuten kreeg Reyes twee goeie mogelijkheden, maar de afwerking liet het afweten. Yakubu was een constante dreiging voor de verdediging van Arsenal. Vooral Touré had het niet onder de markt. Vijf minuten voor rust kon Yakubu zich losmaken van z'n opponent en opende hij de score.

Na de koffie bleven Reyes en Yakubu de gevaarlijkste mannen. Een schot van die tweede werd op een schitterende manier gepakt door Lehmann. Op het uur werd Hleb neergehaald in de grote rechthoek. Arsenal vroeg een penalty, maar kreeg die niet. In de tegenstoot die daarop volgde zorgde Maccarone prompt voor de 2-0. Veel konden de Gunners daar niet meer tegenover stellen. In de laatste minuut kon Reyes toch nog scoren, maar te laat. Arsenal haalt op die manier slechts 6/12.