Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real en Lyon in evenwicht
Philippe Crols

Real Madrid en Olympique Lyon stonden op dinsdagavond tegenover mekaar. Op zich een wedstrijd zonder al te veel inzet, want beide teams zijn al geplaatst voor de volgende ronde. De groepswinst en eer was het enige wat nog op het spel stond. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel.

De Franse landskampioen zat na een halfuur spelen al wel op rozen. Toen toonde het scorebord in Madrid een 0-2-voorsprong voor Lyon aan. Die voorsprong kwam er na goals van Carew en Malouda. De Noorse spits opende de score na een goede tien minuten spelen. Op het halfuur verdubbelde Malouda de bezoekende voorsprong. Net voor rust lukte de thuisploeg dan toch de aansluitingstreffer. Van Nistelrooy kopte terug op Diarra en de 1-2 was het gevolg.

Na rust ging Real dan op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook dankzij een goal van de Nederlander Van Nistelrooy. Nadat Raul op de paal kopte stond de spits op de juiste plaats, 2-2. Van Nistelrooy had de wedstrijd in blessuretijd nog kunnen beslissen. Hij kreeg een strafschop mee na een fout van Cris. De spits benutte de elfmeter echter niet, het bleef 2-2.