borBordeaux
galGalatasaray
Datum: 22/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux naar de Uefacup
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bordeaux naar de Uefacup
Foto: © SC

Het Franse Bordeaux en het Turkse Galatasaray gaven elkaar partij. Bordeaux en Galatasaray zijn duidelijk de mindere ploegen in groep C. Het enige tot nu toe behaalde punt haalden ze tegen elkaar. Het enige wat er dus op het spel stond was de derde plaats die recht geeft op verderzetting van het Europees seizoen in de Uefacup.

Bordeaux had nog niet gescoord in zijn Europese campagne en dat moest nu dus wel gebeuren. Bordeaux pakte de wedstrijd ook goed aan en maakte zijn aanvallende intenties duidelijk. Laslandes stuurde een pass naar Darcheville, maar Mondragon kwam goed tussen. In de herneming viel de bal voor de voeten van Laslandes wiens poging afgeblokt werd door Song. Halverwege de eerste helft opende Bordeaux de score. Inamoto kon de voorzet van Faubert niet voldoende wegwerken en dus was de afvallende bal voor Alonso. Zijn schot week af en verdween in doel. Hierna begon Bordeaux onzeker te verdedigen waardoor de Turkse aanvallers de kans kregen om gelijk te maken. Een afstandsschot van Arda Turan zoefde net naast.
 
Maar vlak na de herneming zat Bordeaux op rozen. Laslandes trapte de 2-0 binnen. Een kopbal van dichtbij van Hakan Sukur miste het doel. Maar de wedstrijd lag al snel in een beslissende plooi. Faubert kopte een vrije trap van Wendel binnen: 3-0. Het werd nog erger voor het team van Erik Gerets. Arda Turan deelde een kopstoot uit aan Jurietti en kreeg hiervoor terecht rood. Inamoto kon toch nog voor de eerredder zorgen. 

Bordeaux boekte een al bij al makkelijke overwinning. De eerste zege in deze editie van de Champions League volstaat meteen voor de derde plaats. Voor Erik Gerets werden de kopzorgen nog groter. Galatasaray was al langer uitgeschakeld in de Champions League en zal ook de Uefacup niet halen.  

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)