aekAEK Athene
acmAC Milan
1-0
Datum: 21/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Olympisch Stadion Athene
AEK Athene zorgt voor een heuse stunt
Thomas Dubois
| 0 reacties
AEK Athene zorgt voor een heuse stunt
Foto: © SC

AEK Athene heeft voor de stunt van de speeldag gezorgd door thuis te winnen van AC Milan. In Griekenland werd het 1-0. Door die overwinning springt AEK Athene naar de tweede plaats in de groep van Anderlecht. Lille heeft er zes en moet nu punten rapen tegen AC Milan dat nu ook zeker is van de volgende ronde.
 
AEK Athene begon flitsend aan de wedstrijd en trachtte AC Milan meteen tegen het doel te drukken. Dat zorgde ook voor kansen. Al na één minuut stond de eerste doelpoging op het statistiekenblad. Een kopbal van Dellas ging over. AC Milan liet zich niet onbetuigd en probeerde er gepast uit te komen. Kaka speelde diep naar Seedorf wiens volley geen doel trof. Aan de overkant redde Dida een poging van Liberopoulos. Dan was het de beurt aan Inzaghi om tot meerdere keren toe gevaarlijk te zijn. Sorrentino stond pal en liet geen bal aan zich passeren.
 
Dan achtte Julio Cesar zijn beurt gekomen om te schitteren. Hij versierde zelf een vrije trap, zette zich achter de bal en krulde deze fraai in doel, 1-0. AC Milan probeerde iets terug te doen, maar dat lukte niet. Al had AEK Athene even geluk wanneer een bal van Inzaghi op de paal belandde. Liberopoulos en Julio Cesar kwamen nog dicht bij de 2-0 maar niemand kon nog scoren waardoor AEK Athene stunt.
 
 

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)