Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
Barça moet nog aan de bak
Thomas Dubois

Het wordt spannend, heel spannend in groep A, de groep van Barcelona, Chelsea, Werder Bremen en Levski Sofia. Titelverdediger FC Barcelona is immers nog niet zeker van de volgende ronde. Barcelona won wel van Levski Sofia maar heeft nu nog maar acht punten, twee minder dan Chelsea en Werder Bremen. Op de laatste speeldag staat Barcelona tegenover Werder Bremen, een duel dat Barcelona moet winnen wil het zich kwalificeren.

Tegen Levski Sofia dat op speeldag één met 5-0 verslagen werd kende Barça een droomstart. Al na vijf minuten stonde de bezoekers op voorsprong. Ludovic Giuly kreeg de bal aan het penaltypunt en die twijfelde niet. Hij knalde het leer voorbij doelman Petkov. Levski Sofia kon weinig terugdoen. Af en toe kwam de ploeg er uit, dat leidde tot een schotje van Angelov dat tijdig ontzet werd. Borimirov kon schieten, maar zijn schot ging naast. Het werd een eerste helft zonder veel kansen, Sylvinho schoot vanuit een scherpe hoek zonder resultaat.

De tweede helft was volledig voor Barcelona dat controleerde. Vooral Gudjohnsen kon enkele keren gevaarlijk zijn, maar scoren lukte niet. Dat lukte Iniesta wel in de rebound na een schot van Deco, 0-2 en boeken toe voor de Bulgaren die achter blijven met nul punten.