shaShakhtar Donetsk
asrAS Roma
Datum: 22/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Shakhtar Stadion Donetsk
Donetsk houdt kansen gaaf
Kristof Blomme
| 0 reacties
Donetsk houdt kansen gaaf
Foto: © SC

Shakhtar Donetsk maakt nog altijd kans op de volgende ronde van de Champions League. De Oekraïners klopten AS Roma met het kleinste verschil. Donetsk telt nu twee punten achterstand op de Italianen. 

Shakhtar moest de drie punten thuis houden om nog kans te maken op de volgende ronde van de Champions League. De thuisploeg moest de klus wel klaren zonder Hübschman, Lewandowski en Matuzalem. Donetsk was voor de pauze de betere ploeg. Vooral onder impuls van Fernandinho en Jadson werd Roma onder druk gezet. De beste kansen waren voor Brandao, de Braziliaanse aanvaller. Eerst kopte hij een voorzet van Jadson naast. Nadien trapte hij hard op doelman Doni. Vlak voor de koffie kwam Roma eindelijk dreigen. Totti trapte een vrije trap voorlangs. 

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Fernandinho zette een goede actie op en bediende Marica. Die mocht uithalen, maar Mexes had nog een ultieme tackle in huis. Op het uur kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Jadson sneed vanop links naar binnen en bediende Marica. De Roemeen stond geen buitenspel en klopte Doni met de kop. Roma kon daar bitter weinig tegenover stellen. Ook Pizarro en Montella konden daar niks aan veranderen. Fernandinho probeerde het nog eens van ver, maar zijn poging vloog over. Er werd niet meer gescoord, waardoor Donetsk nog een achterstand telt van twee punten op Roma. De Oekraïners moeten nu winnen bij Olympiakos en hopen dat Roma op eigen veld verliest van Valencia.

    

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)