Datum: 22/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Mestalla
Valencia is groepswinnaar
Kristof Blomme
| 0 reacties
Valencia is groepswinnaar
Foto: © SC

Valencia heeft zich in eigen huis verzekerd van de groepswinst. De Spanjaarden waren met 2-0 te sterk voor het Griekse Olympiakos. 

Olympiakos begon het best aan de partij. Djordjevic stuurde Rivaldo in het straatje. De Braziliaan drukte goed af, maar Cañizares had een schitterende redding in huis. Halfweg de eerste helft kreeg Valencia een opdoffer van formaat te verwerken. Topschutter David Villa greep naar de adductoren en hinkte van het veld. Olympiakos bleef de gevaarlijkste ploeg. Konstantinou zette zich achter een vrije trap, die knap werd gepareerd door de thuisgoalie. De eerste mogelijkheid voor Valencia kwam er pas na een halfuur. Baraja vond Morientes op de flank. Die bracht het leer voor doel, maar Angulo kopte op Nikopolidis. Vlak voor de rust zette Angulo een één-twee op met Curro Torres. Angulo krulde de bal met rechts beheerst binnen en bracht Valencia zo 1-0 voor.

Meteen na de rust bracht Silva het leer vanop rechts voor doel. Morientes stond op de goede plaats om zijn vijfde Champions League treffer van het seizoen binnen te knikken. Vijf minuten later kwam Sanchez dicht bij een derde goal. Hij zette twee verdedigers in de wind en stifte de bal over Nikopolidis. Zewlakow was net op tijd terug om de meubelen te redden. Valencia bleef nu kansen afdwingen. Silva trapte op doel, maar dit keer stond Nikopolidis op de goede plaats. De laatste kans was nog voor Joaquin. Zijn verre vrije trap strandde op de kruising. Valencia telt nu dertien punten. Olympiakos blijft op twee punten steken. Indien de Grieken de laatste groepswedstrijd winnen worden ze alsnog derde.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)