Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Highbury
Ook Arsenal klopt Hamburg
Kristof Blomme

Arsenal heeft de leiding genomen in groep G. De Engelsen klopten op eigen veld Hamburg met 3-1. Voor de thuisploeg scoorde onder andere Eboué, ex-Beveren, een doelpunt.

Na amper vijf minuten achtte Rafael van der Vaart zijn moment al gekomen. De Nederlander zette twee thuisverdedigers in de wind om daarna het leer heerlijk voorbij Lehmann te schieten. Arsenal was voortdurend in balbezit, maar Hamburg verdedigde fel. Op de counter konden de Duitsers zelfs bijna de score verdubbelen. Een afgeweken bal van Mahdavikia ging over. Hleb kreeg de beste mogelijkheid voor de thuisploeg in de eerste periode. De Wit-Rus zette een dubbelpas op met Fabregas, maar zijn schot stierf op de lat. Een vrije trap van Van Persie ging maar net over.

Vroeg in de tweede periode kreeg Henry een goeie mogelijkheid. De Franse topspits zag zijn poging naast vliegen. Vijf minuten later kon het thuispubliek toch juichen. Fabregas stuurde Van Persie goed diep en de jonge Nederlander werkte beheerst af. Halfweg de tweede helft probeerde Fabregas het van ver. Het schot van de Spaanse middenvelder week licht af en strandde zo op de lat. De Gunners bleven de bezoekers wegdrukken. In de laatste tien minuten zette Eboué zich door in het strafschopgebied. Hij besloot van bijna op de doellijn te trappen en Wächter liet zich aan de eerste paal verschalken. In de slotminuten forceerden de invallers de beslissen. Walcott schilderde de bal op het hoofd van Real-huurling Baptista. Arsenal deelt in groep G de leiding met Porto. Op de laatste speeldag trekken de Engelsen naar Portugal. Hamburg heeft nog geen enkel punt.