Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Weserstadion
Bremen op gelijke hoogte met Chelsea
Dirk Pieters

Werder Bremen won in eigen huis met 1-0 van Chelsea. Door deze overwinning komt de Duitse club op gelijke hoogte met de ploeg van José Mourinho. Chelsea blijft wel leider op basis van de doelpunten. Mertesacker zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt van de avond.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Chelsea. Na zes minuten ging de bal van Essien maar net voorlangs. Werder Bremen herstelde het evenwicht en kreeg ook twee kansen in de beginfase. Diego en Almeida kregen de bal niet tegen de netten. Nog voor het halfuur was het wel raak voor de thuisploeg. Werder Bremen kreeg een goedkope vrije trap. Die bal ging via Drogba over de achterlijn. Op de daarop volgende corner kopte Mertesacker de bal tegen de netten: 1-0. Na het doelpunt nam Chelsea opnieuw het initiatief en kreeg het kansen genoeg om gelijk te maken. Vooral Ballack kreeg een uitstekende kans, maar op de voorzet van Joe Cole kon hij net niet goed genoeg afwerken. Ook diezelfde Cole kreeg nog een goede kans, maar het bleef 1-0.

In de tweede helft was de eerste kans voor Werder Bremen, maar het schot van de Braziliaan Diego was te zwak. Na die kans nam Chelsea het heft weer in handen. Toch had de Engelse club nog tegenslag. Didier Drogba moest geblesseerd naar de kant. In zijn plaats kwam Andrei Shevchenko. Iets over het uur was de aanvaller meteen gevaarlijk, maar Wiese had een schitterende redding in huis op zijn vrije trap. Amper vier minuten later liet Wiese opnieuw zijn kunnen zien. Dit keer stopte hij het schot van Joe Cole. In de slotfase bleef Chelsea nog drukken, maar het bleef uiteindelijk 1-0. [TH]