Datum: 21/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Feeststemming in Moskou slaat om
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Feeststemming in Moskou slaat om
Foto: © SC

CSKA Moskou had na het gelijkspel bij Arsenal op de vorige speeldag uitzicht op groepswinst. Mits winst tegen Porto was de kwalificatie binnen voor Moskou. Porto moet op de laatste speeldag tegen Arsenal en kon dus beter ook winnen.

Sergei Ignashevich, de aanvoerder van CSKA Moskou, was er niet bij en dat was duidelijk merkbaar. Oftewel was Moskou nog niet bekomen van de titelviering. In ieder geval stond het na twee minuten al 0-1. Quaresma trapte een lage voorzet van Lisandro Lopes aan de tweede paal binnen. In zijn vorige vier matchen had Moskou steeds de nul kunnen houden. Maar tegen Porto werd er niet te best verdedigd. Semberas kon niet goed wegkoppen en bood Helder Postiga zo een kans aan. Deze was echter te verrast. Even later werd een schot van diezelfde Postiga in hoekschop getipt door Akinfeev. Pepe knalde een volgende mogelijkheid over.

Moskou kon dan even gaan bekomen van de druk van Porto. Maar ook in de tweede helft bleef Porto de betere ploeg. CSKA Moskou kon enkel dreigen via een vrije trap van Daniel Carvalho. Lisandro Lopes deelde met een kopbal naar Lucho Gonzalez zijn tweede assist uit. Lucho Gonzalez schoot laag in doel: 0-2. Moskou had de moed niet meer om terug te slaan en zo boekte Porto een belangrijke driepunter. 

De kwalificatie van CSKA Moskou komt plots op de helling te staan. Al kan het mits een zege bij Hamburg, dat nog steeds puntenloos is, nog altijd. Porto heeft zijn lot in eigen handen, maar moet het thuis wel opnemen tegen Arsenal. Een scenario waarbij Arsenal, Porto en CSKA Moskou met elf punten eindigen, behoort ook nog tot de mogelijkheden.         

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)