Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadio Olimpico
Rocchi houdt Lazio op koers
Maarten Vandenabeele

Lazio doet weer helemaal mee voor kwalificatie voor de tweede ronde in de Champions League. De Biancocelesti gingen 14 dagen geleden onderuit in Bremen, maar namen in eigen huis revanche.

Coach Rossi koos voor de jonge Meghni als spelbepaler, achter Rocchi en Makinwa, die de geblesseerde Pandev verving. Mudingayi nam zijn vertrouwde stek centraal op het middenveld in. Werder-coach Schaaf besefte goed het belang van deze wedstrijd en stuurde zijn sterkste elf in de wei.

De eerste helft was min of meer eenrichtingsverkeer: de thuisploeg stelde doelman Wiese enkele keren zwaar op de proef, terwijl Ballotta bijna werkloos kon toekijken. Makinwa pakte al meteen uit met een hard schot en even later schoot Rocchi op doel in plaats zijn de beter geplaatste collega-spits aan te spelen. Even voor het kwartier bediende kapitein Rocchi verdediger Zauri, wiens diagonaal schot door Wiese werd gepakt. Meghni trapte een goeie kans hoog over en Wiese pakte uit met een prima redding op een afstandskogel van Makinwa. Bremen kwam wat beter in de wedstrijd, maar kansen vloeiden daar niet uit voort. Lazio ging op hetzelfde elan verder: Mertesacker kon in extremis de op doel afstormende Rocchi afstoppen en een vluchtschot van diezelfde Rocchi werd net voor de lijn weggehaald. Met 0-0 aan de rust konden de bezoekers absoluut niet klagen.

Werder kwam wat sterker uit de kleedkamer en Diego waagde een schuchtere doelpoging. In de 56e minuut was het echter weer alle hens aan dek voor de Werder-defensie en Naldo stopte Meghni foutief af in de zestien: strafschop. Rocchi trapte op Wiese maar kon in de rebound de bal in doel werken: 1-0 (foto). De Duitsers dreigden met gevaarlijke schoten van Almeida en Naldo, maar Ballotta reageerde attent. In de 68e minuut verdubbelde Lazio de voorsprong: Meghni bediende Rocchi, die droog binnenknalde, 2-0. Werder kon niet anders dan aanvallen maar doelgevaar was schaars: Almeida probeerde weer vanop afstand, maar Ballotta was bij de pinken. Met nog een vijftal minuten op de klok bracht Cribari Almeida ten val in de grote rechthoek: strafschop en tweede gele kaart voor de verdediger van de Romeinen. Diego liet de kans niet liggen om de spanning terug te brengen: 2-1. In de 5 minuten extra tijd pakte de Braziliaanse strateeg van Bremen nog 2 gele kaarten, zodat hij ook vroeger het veld moest verlaten.

Door de overwinning komt Lazio op een gedeelde (met Olympiacos) tweede plaats in de poule, drie eenheden achter leider Real Madrid. Bremen is voorlopig laatste met 2 punten minder dan Lazio.